Ukemeny

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

Publisert Oppdatert

Hver uke kommer det en ny ukemeny herfra!

Det er ekstra gøy at vi også har med en brukeroppskrift denne gangen - alle kan nå, nemlig, legge inn oppskriftene sine her på Klikk.

På denne ukens meny så finner du ellers laks, makrell og en kylling med oransje tilbehør.

Mandag: Enkleste pastaen med fisk

Jeg håper denne kan redde hverdagen like mange ganger for andre som for meg. Enklere fiskerett er det vrient å finne, synes jeg: Kok pasta, ha det i en stekepanne med hakk laks, varm opp og vend inn rosépepper og sukkerterter.

Maten er ferdig!

Tirsdag: Stekt makrell med sus fra Middelhavet

La oss ta med sommerfølelsen litt inn i september også. Makrellen vil snart forsvinne fra fiskedisken igjen, så nå nærmer det seg siste sjanse.

Om vi serverer den med epletsatsiki så får vi en salig blanding av minner fra Middelhavet og at det er norsk eplehøst, ikke sant?

Onsdag: Kylling med oransje tilbehør

Kyllingbrystet steker du på denne måten for at det ikke skal bli tørt. Da er det bare å koke gulrøtter, mose dem med smør og smaksette med spisskum og dermed er du i mål.

Dersom noen savner poteter eller lignende, vil jeg helst anbefale couscous. Det tar bare noen minutter å få i stand!

Torsdag: Fiskesuppe med blått innslag

Fiskesuppe blir faktisk mye bedre om du har i noen ferske blåskjell. Jeg vet at mange kvier ser for å spise dem, men det er en delikatesse.

Ellers er denne fiskesuppen laget med selleristenger og gulrotstaver, samt litt rosmarin. Fisken deler du i små, små terninger og legger i serveringskålene. Når du heller suppen over tar det bare noen sekunder før fisken har kokt.

Vips! Så er det middag!

Fredag: Spyd, kylling og indisk dipp

Raita er yoghurtsausen du vil digge. Jeg lover.

Du bruker kyllingkjøttdeig til å lage spydene: Bland kjøttdeigen med løk og krydder før du trær dem på spyd og steker dem...

Lørdag: Nakken blir god etter en tid i ovnen

Denne svinenakken krever litt tid,men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, som det heter. Du har jo hele lørdagen å ta av!

Søndag: Ølgryte, en brukeroppskrift

Denne ølgryta er det Veronica Valkyrien Berentsen som står for! Hun har matbloggen Valkyriens matverden som oppdateres jevnlig.

Alle som vil kan nå legge inn oppskrifter hos oss. Bare logg deg inn (med Facebook) og følg instruksen.

Ølgryta avslutter en god matuke - neste mandag kommer det mer mat...

Med dét ønsker vi en smakfull uke!

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

200 g Røkt laks

3 ss Crème fraîche

1 ss Rosépepper

8 stk Sukkererter

Salt og pepper

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Makrell

6 ss Mel

Olje til pensling

2 ss Smør

Salt

Pepper, svart

1 stk Sitron

400 g Matyoghurt

3 stk Eple

4 fedd Hvitløk

2 stk Agurk

Olivenolje, extra virgin

Maldonsalt

Pepper, svart

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag