Ukemeny

Ukemeny med chorizo og sennepssaus

En ukemeny for deg som er glad i mat.

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana! Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Vi har kommet til mandag igjen - og det er duket for en ny, herlig matuke!

Vi skal til Marokko og spise kjøttboller, innom Spania på veien for å plukke opp litt chorizo - og så kan du glede deg til søndag når du skal spise kylling med salviesmør og parmesan!

Mandag: Spagetti med pepper

Vi begynner med cacio e pepe, en italiensk klassiker som er kjapp og kul - og du får plutselig et helt annet syn på pepper. Trikset er nemlig å varme opp pepperet i panna til det begynner å dufte så livlig at du nærmer deg pepperets egentlige, indre jeg. Eller består retten av pasta, litt smør og revet parmesan. Jeg liker å servere noen rå grønnsaker i en skål for å få litt farge på bordet. Reddiker, gulrot, paprika og cherrytomater er det vanligste.

Tirsdag: Torsk med sennepssaus

Sennepssaus gjør seg godt til torsk. Så du lager en vanlig hvit saus og blander med sennep. Det er det hele. Men, husk at sennepen mister all styrke og dermed mye smak når den koker. Så bare rør den inn til slutt. Kos deg også med denne deilige gulrot- og valnøttblandingen til torsken.

Onsdag: Pasta med chorizo

En herlig rett som du fort blir glad i. Den spanske pølse fåes kjøpt i mange varianter. Jeg synes den norskproduserte er OK, men den er også veldig "norsk" i smaken. Om du får tak i spansk pølse kan du gjøre deg opp din egen mening. Bland stekt pølse med pesto, grønne bønner, litt feta og hakkede tomater. Det er pastasausen sin....

Torsdag: Laks foriana

Foriana er et ord som snart blir snakkis. Da kan du si at du har laget dette en stund. Blandingen består av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner. Og når dette stekes forsiktig sammen og øses over laksestykket ditt - ja, da har du en god middag i vente. Servér den gjerne med en enkel salat.

Fredag: Kjøttboller fra Marokko

De saftige kjøttbollene fra Marokko gjør at dette blir en finfin fredag. Du serverer dem i den kraftige tomatsausen som er krydret med kanel og spisskum og så drysser du over noen rause håndfuller med finhakket koriander.

Lørdag: Blåskjell

Jeg er veldig klar over at mange (fortsatt) strever med å bli glad i blåskjellene. Det skulle ikke forundre meg om det har med en viss frykt å gjøre. Slipp deg løs, kjøp blåskjell, lag denne gryta, åpne en flaske hvit vin, eller musserende - og kos deg!

Søndag: Kyllingsnitsel med salviesmør

Dette er en snerten, liten rett. Potetbåtene steker du i ovnen. Så blander du brødsmuler, sitronskall, parmesan og urter i en tallerken. Vend kyllingfiletene først i pisket egg, så i mel og til slutt i den brødsmuleblandingen. Nå du steker dette kommer du raskt i godt humør av alle de gode duftene.

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

800 g Torskefilet

25 g Hvetemel

25 g Smør

1.5 dl Melk

1.5 dl Kremfløte

2 ss Smør

Salt og pepper

Persille

2 ts Sennep

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning