UKEMENY

Ukemenyen alle vil lage

Ha en smakfull uke!

Sist oppdatert

Denne uken finner du en herlig variasjon hvor enkle pasta, fiskesuppe og langkokt helgemat på menyen.

Hver uke kommer en rykende fersk ukemeny på Klikk.no. For å være helt sikker på at du får de med deg kan du gå inn og "like" Facebooksiden vår. Der kan du også komme med forslag og spørsmål.

Tidligere ukemenyer finner du her.

Mandag: Macaroni 'n cheese

Makaroni og ost er en av hverdagens mange helter, helt på linje med andre pastaretter som spagetti carbonara, pepperpasta og chili- og hvitløkspagetti.

Tirsdag: Laks med fløtekokt purre

I denne oppskriften brukes en god teknikk. Først stekes fisken rask i en stekepanne, så legges den på en ildfast form i ovnen (på125 grader) til den blir gjennomstekt.

Og den serveres med vårløk (eller purre) som kokes i fløte og hakkede, kokte egg. Har du lyst på poteter kan jeg foreslå vanlig kokte mandelpoteter eller den kule fondantpoteten.

Onsdag: Pølsegryte

Pølser blir elegante med denne oppskriften! Ideen er å trekke dem i en super kraft av hvitvin, løk, selleri og masse urter. Server for eksempel med den supre persillerotmosen.

Torsdag: Fiskesuppe

Tid for fiskesuppe! Denne lages på enkleste vis med å koke en kraft med grønnsaker og fiskebuljong som du heller, kokende varm, over rå fisk i små terninger. Enklere og raskere er det vrient å lage en fiskesuppe som smaker!

Fredag: Quesadilla

Endelig fredag - og på bordet ligger noen herlige, krydderduftende quesadillas som du har laget ved å steke kjøttdeig og krydder, legge det på tortillas, toppe med ost og stekt sprø i stekepannen...

Lørdag: Fransk burger

Burgeren kommer opprinnelig fra Hamburg (håper ingen blir overrasket over det!) og kom bokstavelig til Amerika med båt. Det var nemlig via emigrantbåtene den ble populær og senere har den blitt en grunnpilar i det amerikanske kjøkkenet. For å komplisere ting har vi tatt den over sjøen igjen, fått en franskmann til å lage béarnaise. Da må det jo bli fest!

Siden det er lørdag, ja, da kan du jo lage en kake også. Hva med en supersaftig blåbærkake?

Søndag: Coq au vin

Uka avsluttes med en erkeklassiker, nemlig coq au vin. Opprinnelig var det hanen som ble kokt i vin, men ettersom færre og færre av hos har haner lett tilgjengelig bruker vi kylling i denne retten.

Det vanligste er å koke den i rødvin, men det blir minst like godt i hvitvin.

Ha er smakfull uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også