Denne uka byr vi på både torsk i sitronsmørsaus, pytt-i-panne og en crazy risotto. Hipp hurra for variasjon!

 

Mandag: Klin kokos med karri

Vår alles Clotilde fra Paris med alle de fine oppskriftene, deler denne godbiten med oss. Med alle de deilige smakene fra ingefær, nellik og karri blir dette en strålende, «meatless» mandag.

Tirsdag: Kule egg på pytt-i-panne

Å posjere et egg er en kunst. Dog, ikke spesielt vanskelig. Alle får det til med denne metoden her.

De fine eggene serverer du på toppen av klassisk pytt-i-panne.

Onsdag: Dampet torsk

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus er nok til å sette hjertene i brann hos moderne og gammeldagse gourmeter. Dette er mat som aldri går av moten.

Torsdag: Nykål med rosa selskap

Er du heldig finner du nykål i butikken. Ellers kan du bruke vanlig kål. Noe av det sunneste du kan spise, antagelig. I denne oppskriften er det laks og kål i skjønn forening med dill - server gjerne litt kokte poteter til - eller quinoa om du har lyst til å teste noe nytt!

Fredag: Chili con carne med tortillas

Chili con carne med deilige tortillachips er mat for mons. Særlig når det vi serverer det med rømme til. Jeg anbefaler å skeie skikkelig ut!

Lørdag: Kebab du lager i ovnen

Det morsomme med disse kebabene er å steke dem i ovnen. Stek dem så høyt du tør i ovnen, under grillelementet. Det er viktig å følge nøye med. Gjør du ikke det, vil de svi seg. Men, du er jo så skarp og påpasselig at det ikke blir noe problem, ikke sant?

Server dem med deilig mynteyoghurt og bulgursalat.

Søndag: Risotto i form

Vi avslutter uka med en morsom risotto! Først lager du en temmelig vanlig risotto (gjerne med tørket sopp). Så blander du inn litt egg og finner fram kakeformen.

Legg et lag ris i bunnen og opp langs kantene. Fyll resten av formen med noe skikkelig godt, for eksempel kjøtt i tomatsaus og mozzarella, og lag et «lokk» med risen igjen.

Bruk denne videoen og la deg inspirere til å lage noe kult, godt og morsomt!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Til 4 porsjoner:

1,2 kg gulrøtter

2 ss olje

0,5 stk løk

1 ts salt

2,5 cm ingefær

4 stk nellikspiker

1 knivsodd kanel

4 dl kokosmelk

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Robin Balas

Dampet torskefilet med sitronsmørsaus

Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet uten skinn

2 ts salt

Sitronsaus

0,5 stk løk, hakket

1,5 dl hvitvin

1 stk laurbærblad

3 stk pepperkorn

1 dl fiskekraft

1 dl kremfløte

150 g smør, helst usaltet

0,5 stk sitron, saften av den

salt og pepper

Glaserte grønnsaker

2 stk gulrot

1 stk kålrot skalk

1 stk stor nepe

1 ss smør

1 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Laks med nykål og dill

Laks med nykål og dill får følge av noen deilige aromater i denne retten.

Ingredienser:

0,5 stk nykål

0,5 stk salathode

3 ss gressløk, finhakket

1 fedd hvitløk

2 kvast dill

400 g laks

3 ss smør

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Risotto i kakeform

Dette er den morsomste risottoen du noensinne kommer til å lage.

Til 4 porsjoner:

6 dl arborioris (ris til risotto)

1 stk mozzarella

4 ss parmesan, nyrevet

1 stk chorizopølse

2 stk pølse

2 stk tomatboks

5 ss marsala

1 stk løk, finhakket

2 fedd hvitløk

4 ss brødkum

3 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!