Ukemenyen kan by på franskinspirert løksuppe, chili con carne, empanadas og fiskepinner. Det skulle være noe for enhver smak.

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på ukemenyene - sjekk ut vår Facebookside her.

Mandag: Løksuppe

Allerede nå gleder jeg meg til å sette skåler med løksuppe inn i ovnen og se hvordan osten sakte men sikkert smelter. Jo mer jeg tenker på det, desto mer sikker blir jeg på at løksuppe burde være en grunnleggende del av dietten.

I oppskriften du finner her er det madeira. Det kan god skippes, men bit deg merke i at madeira kan drikkes til ost og dessert i tillegg til i denne nydelige viltsausen.

Tirsdag: Fiskepinner

En hverdagshelt er tilbake! Denne gang i hjemmelaget form. Plutselig blir fiskepinner kult igjen. Og det er veldig godt men en puré til. Ertepuré er kjapt og godt, men det er ikke noe i veien med å lage en god persillerotvariant.

Onsdag: Kylling med potetmos

Den ser fancy ut, men dette er ikke vanskelig. Stek løk, brekkbønner og kyllingkjøttet i litt smør og hvitløk. Ha i litt vann og timian før du rører inn litt smør mot slutten. Legg det på potetmos og få en god onsdag.

Torsdag: Torsk med asiatisk vri

Vi skal utaskjærs. Nå torsken får selskap av spisskum, gurkemeie, cayenne og masse frisk koriander, får den et sus av eksotisk storhet over seg. Det fortjener den.

Fredag: Empanadas

Empanadas betyr at noe er pakket inn i brød (pan betyr brød, henger du med?). Og denne gangen er det kjøttdeig blandet med litt chili, hvitløk og andre krydderier. På toppen gir vi den et sjenerøst dryss med ost før den går inn i ovnen.

Lørdag: Lammekoteletter med paprikasaus and squash

Du kan bruke lammekoteletter eller det som selges som lammecaré. I denne deilige retten pensler du kotelettene med en blanding av sennep, rosmarin og olje. Paprikaen skjæres i terninger, stekes og blandes med mynte. Det må jo bare bli godt.

Søndag: Chili con carne

Vi avslutter uka med en god gryte alle kan samles rundt på søndagen. Den store hemmeligheten i denne gryta er å bake paprika, hakke den opp og blande den inn. Det er derfor den får den fabelaktige, dype smaken.

Jeg ønsker alle en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Til 4 porsjoner:

750 g løk

2 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl madeira (kan erstattes av en teskje sukker)

7 dl vilt buljong (eller vanlige buljongterninger og vann)

2 fedd hvitløk

0 salt og pepper

150 g ost, revet

4 skiver loff, ristet

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Ingredienser:

0,5 ts gurkemeie

pepper

0,5 ts cayennepepper

0,5 ts kumin

4 stk torskefileter, ca 180 gram hver

2 dl matyoghurt(tykk yoghurt)

2 ss hvetemel

olje/smør til steking

1 ss sennepsfrø

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts karri

1 dl fløte

koriander, frisk, hakket

1 ts koriander(pulver)

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Marit Røttingsnes Westlie

Lammekoteletter med paprikasaus og squash

I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.

Til 4 porsjoner:

12 stk lammekoteletter

2 stk rosmarin grener

1 ts salt

1 ts pepper

3 ts dijonsennep

4 ss olivenolje

0,5 stk sitron, saften av den

1 stk paprika, rød

2 stk vårløk

1 kvast mynte, frisk

Dampet squash

2 stk squash

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk vårløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!