Ukemeny

Middag hele uka

Ukemeny med store smaker...

Sist oppdatert

Ukemenyen kan by på franskinspirert løksuppe, chili con carne, empanadas og fiskepinner. Det skulle være noe for enhver smak.

Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på ukemenyene - sjekk ut vår Facebookside her.

Mandag: Løksuppe

Allerede nå gleder jeg meg til å sette skåler med løksuppe inn i ovnen og se hvordan osten sakte men sikkert smelter. Jo mer jeg tenker på det, desto mer sikker blir jeg på at løksuppe burde være en grunnleggende del av dietten.

I oppskriften du finner her er det madeira. Det kan god skippes, men bit deg merke i at madeira kan drikkes til ost og dessert i tillegg til i denne nydelige viltsausen.

Tirsdag: Fiskepinner

En hverdagshelt er tilbake! Denne gang i hjemmelaget form. Plutselig blir fiskepinner kult igjen. Og det er veldig godt men en puré til. Ertepuré er kjapt og godt, men det er ikke noe i veien med å lage en god persillerotvariant.

Onsdag: Kylling med potetmos

Den ser fancy ut, men dette er ikke vanskelig. Stek løk, brekkbønner og kyllingkjøttet i litt smør og hvitløk. Ha i litt vann og timian før du rører inn litt smør mot slutten. Legg det på potetmos og få en god onsdag.

Torsdag: Torsk med asiatisk vri

Vi skal utaskjærs. Nå torsken får selskap av spisskum, gurkemeie, cayenne og masse frisk koriander, får den et sus av eksotisk storhet over seg. Det fortjener den.

Fredag: Empanadas

Empanadas betyr at noe er pakket inn i brød (pan betyr brød, henger du med?). Og denne gangen er det kjøttdeig blandet med litt chili, hvitløk og andre krydderier. På toppen gir vi den et sjenerøst dryss med ost før den går inn i ovnen.

Lørdag: Lammekoteletter med paprikasaus and squash

Du kan bruke lammekoteletter eller det som selges som lammecaré. I denne deilige retten pensler du kotelettene med en blanding av sennep, rosmarin og olje. Paprikaen skjæres i terninger, stekes og blandes med mynte. Det må jo bare bli godt.

Søndag: Chili con carne

Vi avslutter uka med en god gryte alle kan samles rundt på søndagen. Den store hemmeligheten i denne gryta er å bake paprika, hakke den opp og blande den inn. Det er derfor den får den fabelaktige, dype smaken.

Jeg ønsker alle en smakfull uke!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også