Hver uke kommer en ny ukemeny - du finner alle sammen her.

Jeg spiste godt i helgen. Og jeg tror kanskje denne ukens ukemeny bærer preg av det. Tre fiskeretter er det her, torsk, laks og kveite. Det er også to supper, som er litt uvanlig til meg å være. Og allerede nå gleder jeg meg til fredag og chili con carne. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Blomkålsuppe

Denne blomkålsuppa er enkel å lage. Skjær blomkålen i grove biter, ha i en kjele, dekk med fløte og vann og kok det mørt. Når det er kjørt glatt med stavmikser er det bare å ha på litt godt bacon, krutonger og gressløk så er du i mål. Jeg liker en lite klype muskat i suppa.

Tirsdag: Kveite med ertepuré

Kveite er stas på en tirsdag, på grensen til råflott. Og enda bedre blir det med en irrgrønn og deilig ertepuré.

Onsdag: Løksuppe

Ukens andre suppe kommer denne onsdagen. Gleden av å se skåler med løksuppe gratineres i ovnen med ost er en av livets intense hverdagsgleder. Er det bare meg? Jeg bruker gjerne en blanding av flere oster om jeg finner det i kjøleskapet. Comté er nydelig, en bit jarlsberg, litt parmesan...

Torsdag: Torsk i sennepssaus

En herlig stykke stekt torsk ligger og flaker seg i panna denne torsdagen. Til den skal jeg servere noen gylne, fristende gulrøtter som er inntyllet i en eksotisk slør av safran.

Fredag: Chili con carne

Dagen har kommet til chili con carne! Og du verden, denne er god. Hemmeligheten ligger i å bake paprikaen først, så den finner sitt søtlige jeg, og så hakke den opp og ha i gryte. Den finishen gjør susen...

Lørdag: Kyllinggryte med chorizo

Den som ikke blir sulten av ordene "kyllinggryte med chorizo" har neppe spist det før. Chorizo er den spanske pølsa (som det også lages norske versjoner av) som er smaksatt med masse hvitløk og røkt paprika.

Søndag: Innbakt laks

Vi avslutter denne uka med å lage en stilig lakserett. Ideen er å bake laksen inn i mørdeig for å den det sprø ytre naturen ikke ville skape for oss. Mellom fiskefiletene finner du et herlig lag med urtesmør. Til denne fisken kan du servere en enkel salat, tabbouleh, og noen gode poteter.

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Ingredienser:

2 skiver kveite

salt og pepper

olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Løksuppe

Slik lager du super løksuppe. Ikke let lenger! Du finner ikke bedre løksuppe enn denne.

Ingredienser:

6 stk løk

1 dl madeira

1,5 l vann

buljongterning

100 g ost, gjerne gryere eller annen fast, hvitost

25 g parmesan

2 stk små loffskive r

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Christopher Sjuve

Kyllinggryte med chorizo

Det er enkelt og supergodt.

Ingredienser:

2 stk gule løk

1 stk hvitløk

1 bokser tomatboks

1 stk squash

1 stk paprika

1 stk chorizopølse

1 stk kylling

3 dl tørr sherry, eller annen hvitvin

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!