Herved er en velsmakende uke servert!

I alle fall oppskriftene. Da gjenstår bare det morsomme, nemlig å lage maten:

Mandag: Potetsuppe

En potetsuppe (vichysoisse) er, sammen med løksuppe, blant de billigste middagene man kan spise. Dermed er ukas første rett med på å trekke snittprisen ned. Når det er sagt, er det bare viltkjøttet til burgeren på lørdag som skiller seg ut prismessig denne uka.

Tirsdag: Flyndre

En flyndre i langpanna er bedre enn ti på taket, sier gamle sjøulker. Det skal være sikkert og visst. Oppskriften er enkel: Legg fisken (som kjøpes ferdig renset) i en langpanne og bake den i ovnen. Servér den gjerne med kokte poteter og denne lille saken med sopp.

Onsdag: Kalkun i panne

En pannerett med kalkun (du kan også bruke kylling), fiken og valnøtter må bli godt. Du kan servere den med ris eller ta deg bryet med å lage en kul potetmos med selleri.

Torsdag: Bakt laks med aioli og hasselbackpoteter

Når laksen dekkes med butterdeig blir alle glade. Den kjøper du ferdig og resultatet er en spør topp på laksen. Mitt forslag er å piske sammen en aioli og lage de fabelaktige hasselbackpotetene, men det er også masse annet som funker.

Fredag: Hamburger med vilt

Hamburgeren blir luksuriøs når du lager den med viltkjøtt. Men, den er såre enkel, med salatblader og litt parmesan på toppen.

Lørdag: Kylling med kanel

En spenstig lørdagskylling med kanel serveres rett fra den ildfaste formen.

Søndag: Clotildes lasagne

Og til slutt kommer en herlig sak fra vår alles Clotilde. Her bakes en masse fine grønnsaker sammen med kjøtt- og tomatsaus til en uforglemmelig lasagne.

Ha en riktig god uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Mandag:

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Lettvint kalkunmiddag

Lag deg en deilig panne med kalkun og godsaker...

Ingredienser:

800 g kalkunbryst (kalkunfilet)

2 stk selleristenger

5 stk champignon

2 fedd hvitløk

1 stk purre

1 stk laurbærblad

2 dl hvitvin

2 dl fløte

100 g valnøtter

2 stk fiken

mel

salt og pepper

olje til pensling

persille og/eller salvie

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Aioli

Her har du oppskriften på aioli.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 dl olivenolje

1 knivsodd cayennepepper

1 ts sennepspulver

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Hasselbackpoteter

Det er fabelaktig. Hasselbackpoteter er en hyllest til poteten.

Ingredienser:

500 g poteter

150 g smør

5 ss brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Hamburger med viltkjøtt og sopp

Dette er en fabelaktig burger som blir superlukseriøs om du bruker både Madeira og gåselever.

Ingredienser:

200 g reinsdyrskav

200 g kjøttdeig

2 stk einebær

100 g foie gras (kan sløyfes)

4 ss madeira (kan sløyfes)

75 g parmesan

150 g sopp

1 stk løk

salt og pepper

smør/olje til steking

2 stk hamburger brød

1 ts sennep

4 stk salatblader

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

8 stk sjalottløk

50 g rosiner

25 g pinjekjerner

salt og pepper

3 stk kanelstang

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Clotildes lasagne

Her er Clotildes oppskrift på lasagne med masse sunne grønnsaker.

Til 6 porsjoner:

Kjøttsausen

400 g kjøttdeig

300 g pølse, gjerne en urøkt og en røkt

2 stk guleløk, hakket

2 stk hvitløk, finhakket

0,5 ts kuminfrø

1 ts provencekrydder

0,25 ts salt

0,25 ts chilipulver

500 g tomatsaus(eller to bokser)

2 stk tomatboks(eller 400 gram hakkede tomater)

120 ml rødvin

Til grønnsaker og ostelagene

600 g grønnsaker, grillet/stekt/bakt, gjerne aubergine, squash og paprika, sopp...

250 g ricotta

1 stk egg

2 ss pesto

salt og pepper

Pasta og ost

250 g pastaplater

70 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!