Ukemeny

Ukemeny med spenstig mat

Uka blir fin med koteletter, indisk mat og en kul ribbe...

Sist oppdatert

Nå er den her igjen! Mandagen, altså. Og jeg har laget en splitter ny ukemeny som du kan kose deg med.

Uka blir alltid bedre om maten er godt planlagt. Da er det også lettere å få variert mat. Da kan du for eksempel se at det er passe antall middager med fisk.

(Du finner alle ukemenyene jeg har laget her).

Her er den nye ukemenyen:

Mandag: Oeuf cocotte med hvitløksbaguette

Vi begynner uken med en liten, herlig rett som kan varieres i det uendelige. Prinsippet er å blande grønnsaker med crème fraîche, legge dem i en liten, ildfast form, knekke i ett egg og sette det i ovnen. Dette forslaget er med stekt bacon, squash og litt ost.

Og hva serverer du til? Jo: Hvitløksbaguetten er tilbake! Og du verden så god den har blitt...

Tirsdag: Svinekoteletter: med potetpannekake

Svinekoteletter kan være helt dagligdags, eller de kan være slik som disse: Godt krydret og helt ugjenkjennelige. Og så serveres de med en nydelige potetpannekake som er lett å variere ved å ha i for eksempel fennikel, sellerirot, pastinakk eller andre grønnsaker.

Onsdag: Tunfisk med aioli

Alle som lager dette blir begeistret. Jeg spiste det første gang som en gratis-tapas på en strandbar i Andalucia. Jeg gledet meg til lage det hjemme, men det var egentlig ikke tenkt som noe annet enn hemmelig hjemme-alene-mat. Men, det uunngåelige skjedde: Noen oppdaget min guilty pleasure og siden har den gått sin seiersgang. Ja, du må kunne lage aioli - men det er lett...

Torsdag: Kveite - med agurksalat

Veldig mange fiskedisker er et trist syn. Veldig ofte møter vi på laks, sei og litt røkt kolje. For å bidra til lystigere fiskedisker med større utvalg forsøker jeg alltid å kjøpe "de andre" fiskene: flyndrer (som du lager slik), en isgalt eller kanskje en uer? Kveite begynner å bli vanlig. Ofte kommer den i skiver (så det litt vanskelig å oppdage at dette også er en flyndre, men det er det altså!). Kveita krever én ting av deg: oppmerksomhet. For den blir tørr og trist om den bakes for lenge.

Servér den med en herlig agurksalat - med masse mynte...

Fredag: Nachos

Så var det momsefredag! Og vi feirer med rykende varm og krydret nachos med smeltet ost. Enkelt - og genialt! Og det for noen blitt smaken av fredag.

Lørdag: Biryani

Er du glad i indisk mat finner du masse godt her. En av mine absolutt favoritter er biryani. Det tar litt tid, men det er jo tross alt lørdag. Stek potetterninger gylne (de har du over til slutt). Stek løk og ingefær i masse krydder og tomater før du har i kyllingen. Dette er en smaksbombe.

Søndag: Ribbe med honnig og soya

Det er en stund til vi skal spise den klassiske ribba, så vi får tjuvstarte med noe annet. En liten tvist. Denne lekkerheten lages med soya og honning. Jeg foreslår å lage en godt krydret ris til, så er vi sikre på at vi ikke kommer i julestemning for tidlig.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Les også