Oppskrifter for hele uka
En ukemeny du liker
Her kommer oppskriftene for hele uka.
Hver mandag lager jeg nye forslag til ukemenyer. Det begynte bare med en sak, men så var det så mange som likte dem (som man kan se på Facebook).
På denne ukens meny ble det plass til tre klassikere (en salat, en pasta og en kyllingoppskrift). Og så er det en fin-fin oppskrift på rundstykker som fungerer som ren nostalgi for mitt tilfelle (fredag var det alltid rundstykker og pålegg hos oss).
På lørdag serveres en mektig bacalao. God uke!
Mandag
Denne uka starter med en udødelig klassiker. Det er likevel kanskje ikke alle som har stiftet bekjentskap med Salade Niçoise - salat fra Nice. I min variant finner du kokte egg, tomater, sardiner (på boks) og en masse sorte oliven.
Tirsdag
Vi følger opp med en ny klassiker: Pasta carbonara. Det finnes neppe et barn i verden som ikke liker det. Synes du det blir litt lite grønt kan du lage en liten salat til.
Onsdag
Hjemmelagde fiskekaker ligner ikke på det du finner i butikken eller i vakuumerte poser. Har du laget det én gang - så kan du det. Omtrent som å sykle. I oppskriften finner du også en oppskrift på sommerkål, men om du heller vil ha en potetsalat (som nylig fikk skryt på Facebook) kan du prøve den i stedet).
Torsdag
Vi prøver oss på én klassiker til denne uken, nemlig Cordon Bleu: Kyllingbryst med smeltet ost.
Jeg har helt dilla på denne salaten om dagen og vil anbefale den til deg også; det er sikori/endivsalat med valnøtter og blåmuggost. Helt fabelaktig.
Fredag
Da jeg vokste opp var fredagen holdt av til rundstykker og godt pålegg. Jeg har ikke holdt den tradisjonen i hevd, men tenkte å mimre litt denne uken.
Nedenfor finner du en oppskrift på rundstykker med valnøtter.
Er du riktig flink kan du lage litt gravlaks på mandag eller tirsdag som du kan servere med deilig, perfekt eggerøre. Mens du er i siget kan du lage litt bakt brie også...
Lørdag
Denne lørdagen er det duket for bacalao. Husk å legge fisken i vann over natten - eller så er det nok å legge den i vann om morgenen og bytte vannet et par ganger. Om du har tid kan du bake litt focaccia og servere til.
Søndag
Kyllingen får bein å gå på om du legger den i en stor kjele, heller over mørkt øl med litt løk, purre, gulrot og hvitløk. La den koke seg mør. Så kan du servere den med for eksempel potato skins,
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8300 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Her er det beste ostekake-knepene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Salade Niçoise
Denne salaten er et måltid i seg selv, men kan brukes som tilbehør til f. eks grillet fisk.
Se hele oppskriftenIngredienser:
4 stk Poteter
10 stk Aspargesbønner
0.5 stk Salathode
4 stk Egg
2 stk Sjalottløk
8 stk Cherrytomat
1 dl Oliven, sorte
0.5 bokser Sardin
1 dl Olivenolje
3 ss Sitronsaft
Salt og pepper
Spaghetti Carbonara
Dette er antakelig den enkleste oppskriften på spaghetti carbonara noensinne.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
1 pk Bacon
250 g Spagetti
3 stk Egg
1 dæsj Salt og pepper
100 g Parmesan
Sildekaker (fiskekaker)
Dette er Geir Skeie som verdensmester i kokekunst i 2009 sin oppskrift på sildekaker.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 kg Sild
3 stk Egg
3 dl Helmelk
18 g Salt
Pepper
2 stk Løk
100 g Smør
Salt
1 stk Kål
3 ss Smør
1 ts Salt
0.5 dl Vann
2 dl Rømme
1 kg Potet, kokt
Ingredienser:
2 stk Kyllingbryst
2 skiver Skinke, røket
2 stk Ost
Salt og pepper
Smør/olje
Valnøttrundstykker
Nøtter setter en spennende smak på gjærbakst, og disse rundstykkene er intet unntak. Blanding av flere kornsorter i deigen spisser smaken ytterligere.
Se hele oppskriftenIngredienser:
3.5 dl Vann
400 g Speltmel, siktet
50 g Rug
50 g Byggmel
100 g Valnøtter
10 g Havsalt
25 g Gjær
Til 8 porsjoner
600 g Klippfisk
1 kg Løk
1 kg Poteter
2 stk Chili
3 bokser Tomat
10 stk Pepperkorn
1 stk Hvitløk
2 stk Laurbærblad
20 stk Oliven, sorte
200 g Paprika
2 dl Olivenolje
Ingredienser:
1 stk Kylling
1 stk Purre
1 stk Gulrot
1 stk Hvitløk
1 stk Løk
1 l Øl
100 g Smør
Denne saken ble første gang publisert 04/04 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.