Oppskrifter for hele uka

Ukemenyen

Et av Norges vanligste spørsmål er: Hva skal vi ha til middag i dag? Vi har svaret.

KJØTTDEIG: Her har vi laget en hel uke med billig mat. For en fest!
KJØTTDEIG: Her har vi laget en hel uke med billig mat. For en fest! Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Svaret gir seg ikke alltid selv og ofte har man ikke peiling og blir stressa av å tenke på det. Her har vi satt sammen fem enkle hverdagsmiddager.

Det vil si: fredagsmiddagen er ett hakk opp fra de andre, nemlig hjort med deilige poteter. Du kan bytte ut hjorten med biff om du vil det, så sparer du noen kroner også.

Oppskriftene kan printes én og én, eller alle sammen når du bruker den nederste printeknappen. Da kan du stifte dem sammen og ta dem med til kjøkkenbenken.

Ha en god matuke!

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

200 g Røkt laks

3 ss Crème fraîche

1 ss Rosépepper

8 stk Sukkererter

Salt og pepper

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

1 stilk Stangselleri

1 fedd Hvitløk

0.5 kg Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

1 ss Sukker

5 ss Kylling

1 dl Rødvin

150 g Ost

0.5 stk Sitron

4 dl Melk

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

300 g Pasta

Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Karbonadedeig

300 g Poteter

100 g Sellerirot

100 g Smør

150 g Erter

2 ss Remulade

1 stk Løk

2 ss Smør til steking

Salt og pepper

Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Blåskjell

2 stk Sjalottløk

1 dl Hvitvin

1 dl Kremfløte

4 ss Estragon, frisk, hakket

2 ss Smør

0 Salt og pepper

Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

8 stk Hvitløksfedd

500 g Poteter

100 g Ost

2 dl Kremfløte

2 stk Persillerøtter

1 stk Sjalottløk

2 dl Madeira

2 ss Rognebærgelé

2 dl Viltbuljong

400 g Hjortefilet

4 skiver Bacon

1 stk Tomat

1 stk Gul paprika

1 dl Kremfløte, pisket

Smør til steking

Salt og pepper

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også