Oppskrifter for hele uka
Ukemenyen
Et av Norges vanligste spørsmål er: Hva skal vi ha til middag i dag? Vi har svaret.
Svaret gir seg ikke alltid selv og ofte har man ikke peiling og blir stressa av å tenke på det. Her har vi satt sammen fem enkle hverdagsmiddager.
Det vil si: fredagsmiddagen er ett hakk opp fra de andre, nemlig hjort med deilige poteter. Du kan bytte ut hjorten med biff om du vil det, så sparer du noen kroner også.
Oppskriftene kan printes én og én, eller alle sammen når du bruker den nederste printeknappen. Da kan du stifte dem sammen og ta dem med til kjøkkenbenken.
Ha en god matuke!
Røkt laks med rosépepper og crème fraîche
Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Pasta
200 g Røkt laks
3 ss Crème fraîche
1 ss Rosépepper
8 stk Sukkererter
Salt og pepper
Lettvint lasagne
I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Rødløk
1 stk Gulrot
1 stilk Stangselleri
1 fedd Hvitløk
0.5 kg Kjøttdeig
2 stk Tomatboks
1 ss Sukker
5 ss Kylling
1 dl Rødvin
150 g Ost
0.5 stk Sitron
4 dl Melk
2 ss Smør
2 ss Hvetemel
300 g Pasta
Salt og nykvernet pepper
Karbonader med erteremulade
Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Karbonadedeig
300 g Poteter
100 g Sellerirot
100 g Smør
150 g Erter
2 ss Remulade
1 stk Løk
2 ss Smør til steking
Salt og pepper
Blåskjell med hvitvin og estragon
Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Blåskjell
2 stk Sjalottløk
1 dl Hvitvin
1 dl Kremfløte
4 ss Estragon, frisk, hakket
2 ss Smør
0 Salt og pepper
Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus
Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
8 stk Hvitløksfedd
500 g Poteter
100 g Ost
2 dl Kremfløte
2 stk Persillerøtter
1 stk Sjalottløk
2 dl Madeira
2 ss Rognebærgelé
2 dl Viltbuljong
400 g Hjortefilet
4 skiver Bacon
1 stk Tomat
1 stk Gul paprika
1 dl Kremfløte, pisket
Smør til steking
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 06/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.