Oppskrifter for hele uka

En rask ukemeny

Denne ukemenyen gjør innspurten enkel.

OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom.
OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Siden de aller fleste har en god idé om hva de skal spise denne helgen (Ribbe? Pinnekjøtt?), så nøyer vi oss med oppskrifter fram til fredag.

Dette blir en uke det smaker godt av! Vi har laget en rykende fersk ukemeny som består at oppskrifter med ingredienser du finner i de fleste butikker.

Mandag

Vi gjør det såre enkel i dag. Kylling og potetmos!

Du kan velge om du presenterer den slik som på bildet eller på enmindre fiks måte.

Tirsdag

Spaghetti carbonara er hverdagshelten. Denne oppskriften er den enkleste varianten jeg vet om. Og så er den kjempegod!

Les også: Slik lager du perfekt spagetti carbonara

Onsdag

Kjøp med noen ferske torskefileter (eller tin noen frosne i kjøleskapet på morgenen). Husk at det fisk går mye raskere å lage enn kjøtt

Se video: Slik lager du torsken!

Torsdag

Tomatsuppe er nydelig og jeg vet ikke om noen kjappere og bedre variant enn den her. Ha i litt kjøttdeig, så blir den litt mer fyldig!

Se video: Slik lager du tomatsuppe

Lille julaften

De mest juleambisiøse av oss lager kanskje menyen til "Grevinnen og hovmesteren". Den er fin og god.

Men, ellers tror jeg denne dagen er best med svært enkel julemat (som ikke den julematen du spiser på selve dagen). Jeg tror jeg vil nøye med litt rakfisk med flatbrød og rømme. Og kanskje, bare kanskje, den akevitten som vant testen (eller den kjempegode "Rakefiskakevitten".

Det er jo jul! Vi spanderer på oss en dessert også. Disse nøttepinnene er nydelige. Lag dem først og sett dem i kjøleskapet.

Ha en fin førjulsuke - uten matstress!

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Kyllingbryst

8 stk Poteter

100 g Smør

1 dl Melk

3 stk Sjalottløk

0.5 stk Paprika

1 fedd Hvitløk

200 g Brekkbønner

ss Timian

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på spaghetti carbonara noensinne.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 pk Bacon

250 g Spagetti

3 stk Egg

1 dæsj Salt og pepper

100 g Parmesan

Erik Hannemann

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Torskefilet

4 stk Poteter

1 stk Fennikel

1 stk Gulrot

1.5 dl Kremfløte

1 ss Pepper

0.5 stk Rødløk

2 ss Smør til steking

Salt og pepper

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 stk Sjalottløk

1 stk Tomatboks

1 ss Sukker

1 ss Eplecidereddik

1 ss Kyllingbuljong

2 ss Kremfløte

1 ss Oregano

150 g Kjøttdeig

Parmesan

Olje til pensling

Christopher Sjuve

Rakfisk som forrett

Rakfisk er utmerket som forrett. Her er oppskriften på en lekker sak med lakserogn.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Rakefiskfilet

1 stk Rødløk

2 ss Lakserogn

2 ss Sennep

3 ss Rømme

Lefse

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Slik blir ribbe perfekt

Her er oppskriftene på alle julekakene

Pannekaker med ny topp

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 19/12 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også