Oppskrifter for en hel uke

Ukemeny

En ukemeny for deg som vil ha det enkelt.

Sist oppdatert

Endelig mandag!

Og en ny ukemeny er herved servert. Alle som kjenner til denne gratis livsforenklingstjenesten vet at det kommer en ny ukemeny fra denne kanten hver uke. Og flere og flere følger med på denne. Alle tidligere menyer finner du her.

Mandag: Tomatsuppe med kjøttdeig

Denne suppa lages på følgende måte: Fres løk og kjøttdeig, ha i tomatbokser, kok opp med litt makaroni og servér med crème fraîche. Enkelt? Jepp. Og raskt. Og godt. Perfekt mandagsmat.

Tirsdag: Karbonader med erteremulade

Karbonader er en de store hverdagsheltene. Og her servéres de sammen med erteremulade (frosne erter du koker i ett minutt og knuser med remulade i stavmikseren).

For ordens skyld kan du sjekke her hvordan karbonadene blir helt perfekte.

Onsdag: Pasta med røkelaks

En klassiker på bordet! Dette er i serien 10 raske som vi lagde for en stund siden. Og når sant skal sies: En av de aller beste - og raskeste. Når pastaen er ferdig er i praksis maten ferdig til servering. Bland den med crème fraîche, røkelakse, sukkererter, rosépepper og litt litt sitronsaft.

Torsdag: Blåskjell

For noen er det kanskje uvant med blåskjell - og enda mer uvant å spise det mitt i uka. Men, dette er altså noe av det enkleste man kan lage: Ha det i gryte med litt væske, sett på lokket og la det koke i noen minutter. Maten er klar når skjellene er åpne. Verre er det virkelig ikke.

Server med litt godt brød - bak focaccia om du har tid!

Fredag: Marokkansk gryte

En herlig gryte du setter på bordet og får alle til å smile. Den er full av kraft og smak. Du behøver ikke å lage couscous, ris eller noen annet til, men har du overskudd kan du bake brød. Jeg behøver ikke det...

Lørdag: Paella

Vi tar turen over Gibraltar-stredet og kommer til paellaens hjemland. Dette er en stor rett som er fin å servere til mange. Be inn noen du er glad i! Og ta med en flaske spansk rødvin.

Søndag: svineknoke

Vi skal hjem igjen. Kjøp deg en svineknoke (røkt om du liker det) og kok den mør sammen med grønnsaker og grønne erter (som er lurt å bløtlegge først).

Jeg synes det er greit å skjære løs kjøttet fra beinet før den serveres. Det er litt mer praktisk siden det gjerne blir litt styr når den skal serveres.

Ha en strålende matuke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også