Oppskrift på

Matuka ser slik ut

Ukemenyen for deg som er glad i mat.

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer!

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Endelig en ny uke!

Her er ukens middagstips. Hver uke får du en ny meny. Jeg anbefaler, på det sterkeste, å like Facebook-siden, så går du ikke glipp av noe.

Ukemenyen kan følges slavisk, eller som hverdagsinspirasjon.

Mandag: Det enkleste

Uken begynner med spagetti carbonara! Denne pastaretten lages ved å piske sammen egg og stekt bacon. Så vender du inn kokvarm pasta. Pastaen serveres med nyrevet parmesan.

Jeg tenker ikke på det som et problem, men pasta carbonara er kjemisk fritt for grønnsaker. Jeg er glad i grønt og bøter på det ved skjære friske, knasende grønnsaker på denne måten ved siden av.

Tirsdag: Kjøttkaker

Etter gårsdagens kontinentale flørt skal vi hjem igjen. Til kjøttkaker. Dette er klassiske kjøttkaker. Jeg liker å servere dem med kokte poteter, god, gammeldags kålstuing og brun saus. Noen tenker at det er to sauser, og det er vanskelig å nekte på. For meg er det ren nostalgi - du kommer langt med en av delene.

Onsdag: Fleskepannekaker

Vi holder oss på hjemmebane. Eller kanskje er det så lenge siden og utdatert at det vil føles nytt? Fleskepannekaker er pannekaker med stekt flesk (urøkt bacon). For å freshe opp litt serverer jeg denne skålen til.

Torsdag: Pai med røkelaks og spinat

Med denne spinatpaien tar vi et skikkelig skippertak med grønnsakene. Den er svært enkel å lage: Stek løk og hvitløk, ha i crème fraîche, spinat, muskat, hakket røkelaks og revet parmesan og bland det sammen med piskede egg. Dette fyllet pakkes inn i butterdeig som stekes spør i ovnen.

Fredag: Kylling i form

Det er ikke enkelt å konkurrere med taco (som blir best slik) på fredagen, men dette er et hederlig forsøk: Legg kyllingstykker, sitronskiver, oliven, chorizo, hvitløk, løk og paprika i en langpanne. Litt olje og krydder på toppen - og jobben overlates til stekeovnen.

Du kan også legge poteter i samme form, men bak dem en halvtime før du setter inn resten.

Lørdag: Klassisk karri

Lørdagen blir bra med litt klassisk karri. Denne retten lages med oksekjøtt, men det er ingenting i veien for å bruke kylling.

Søndag: Fiskegrateng

Søndagen er som skapt for å lage fiskegrateng. Det er særlig to ting som gjør dette forbløffende godt: 1) en tredjedel av fisken bør være røkt, og 2) potetstappa på toppen blandes med eggeplommer og gjør den sprø og herlig. Må prøves. Du har hele søndagen. Kos deg!

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 skiver Brød

500 g Kjøttdeig

1 ts Ingefær

0.5 ts Muskat

1 stk Egg

Salt og pepper

Erik Hannemann

Fleskepannekaker

Vil du ha noe mektig og umoderne?

Se hele oppskriften

Ingredienser:

75 g Smør

3 stk Egg

1 l Melk

300 g Hvetemel

20 skiver Flesk, lettsaltet

Sirup

Erik Hannemann

Pai med spinat

En enkel pai med spinat og andre godsaker. Lett som en plett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Egg

2 dl Crème fraîche

250 g Spinat

5 skiver Røkt laks

Salt og pepper

0.5 stk Løk

2 fedd Hvitløk

3 ss Parmesan, nyrevet

1 klype Muskat

1 pl Butterdeig

Kim Holthe

Bakt kylling med chorizo, sitron og oliven

En nydelig ovnsrett proppfull av gode smaker.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Kylling

1 stk Sitron

200 g Oliven

100 g Chorizopølse

5 fedd Hvitløk

1 stk Paprika

8 stk Sjalottløk

2.5 dl Kylling

2 ss Smør

0.5 ss Paprika

Pepper

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 dl Ris

6 dl Vann

1 ts Salt

15 stk Safrantråder

1 ss H-melk

30 g Ingefær, fersk

2 stk Rød chili

8 fedd Hvitløk

30 g Mango

2 ss Gresk yoghurt

1 ts Gurkemeie

2 ss Tomatpuré

1 ts Sukker

400 g Mørbradstek

2 stk Løk

1 dl Olivenolje

1 stk Kanelstang

2 stk Kardemomme

2 stk Nellikspiker

2 stk Laurbærblad

1 ts Salt

Gresk yoghurt

Koriander, frisk, hakket

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

100 g Kantareller

2 stk Purre

1 kg Poteter

200 g Smør

3 stk Eggeplomme

200 g Kolje

400 g Laks

400 g Torsk

35 g Smør

35 g Hvetemel

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

1 ss Estragon, tørket

Salt og pepper

3 ss Fiskekraft

4 ss Gressløk

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning