Middagstips

Ukemenyen du gleder deg til

Marokkanske kjøttboller, stekt torsk og foriana er på menyen.

Sist oppdatert

Ukemeny med sunn pasta, svinestek, marokkanske kjøttboller og flaket torsk! Ja, denne uka må bli god og velsmakende.

Mandag: Sunn pasta

Vi starter friskt! Og det er grønnkålen som gjør at denne retten føles fresh og ny. Grønnkålen øker i popularitet og det er gode nyheter for helsen.

I denne oppskriften strimler grønnkålen og koker den i vann og smør sammen med gulrøtter og reddiker før du vender i litt fløte. Server den til fersk pasta og kos deg!

Tirsdag: Stekt torsk med asparges

Ikke noe er som torsk som flaker seg i stekepanna. Vil du ha noen tips om å steke fisk, så sjekk denne lenka.

Og i denne enkle oppskriften får du også bruk for de reddikene du ikke brukte i går. Sammen med vårlig asparges er dette midt i blinken på denne tiden av året. Servér fisk og grønnsaker på ris og dryss over noen sprø cashewnøtter.

Onsdag: Tomatsuppe med gratinert topp

I oppskriften er det tomatbokser, men du kan du gjerne bytte ut med 7-8 friske, hakkede tomater. Det morsomme med denne tomatsuppa er finishen, nemlig at du legger en brødskive i tomatsuppa, legger på ost, og setter skålene i ovnen til osten smelter.

Torsdag: Laks med foriana

Sausen, som ikke egentlig er en saus, heter foriana. Det er en blanding av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano, rosiner og olivenolje. Dette finhakkes og så har du det over fisken - og vips! - så føles faktisk laksen plutselig ny og lekker.

Fredag: Kjøttboller fra Marokko

Kjøttboller fra Marokko - ja, det betyr at det godt krydrer med spisskum og koriander. I den fyldige tomatsausen er det kanel som gir oss det eksotiske stinget vi trenger.

Til denne kan du for eksempel servere denne nydelige oppskriften med ris.

Lørdag: Australsk hamburger

Vi lager en skikkelig burger denne lørdagen! Ta en titt på videoen først, så blir du garantert inspirert til å lage den.

Søndag: Svinestek

Vi avslutter uka på erkeklassisk vis med svinestek. Jada, vi har selvsagt en video du kan kose deg meg til den også. Til denne svinesteika får du også poteter med kryddersmør og glaserte grønnsaker.

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også