Kul ukemeny med gode oppskrifter

Gjør deg klar til en smaksuke

Se alle de gode tingene som kan bli dine denne uka...

Publisert Oppdatert

Denne uka byr vi på morsom pasta med røkelaks, skikkelig hjemmelaget lasagne, en super burger og med litt hjelp fra Portugal får vi en finfin søndag.

 

Mandag: Morsom pasta

Denne klassikeren blir jeg aldri lei. Husk at jo bedre røkt fisk du får tak i, jo bedre blir denne enkle retten: Kok pasta, har pastaen i stekepanna og bland sammen med sukkererter, crème fraîche og hakket røkelaks (oppskriften på hvordan du skal lage denne i rekordfart!).

 

 

Tirsdag: Joda, klart du kan lage lasagne på en tirsdag!

Kan du lage hvit saus? Da kan du lage lasagne. Hemmeligheten er at du lager to sauser, en hvit og en kjøttsaus (med tomat). Disse legger du lagvis med pasta og har ost på toppen. Verre er det faktisk ikke.

Om du skal gjøre det skikkelig flid kan du sjekke hver hvordan tomatsausen blir skikkelig god.

 

 

Onsdag: Kjempekjapp middag

Couscous er perfekt for alle som vil ha kjapp mat. Mål opp couscous i et glass, og bruk nesten like mye vann. Det trenger bare å trekke i noen minutter, så er den ferdig.

I denne varianten får du kylling, spinat og masse mynte.

 

 

Torsdag: Hils på bulgur

En kjapp gryte full av smak fra karri! Og det blir fresht og fint når

Den serveres med bulgur - har du ikke prøvd det før så ta en titt her først.

 

Fredag: En super burger

Burgerfredag! Og disse burgerne er noe for seg selv. De lages nemlig av lammekjøtt, godt krydder i spisskum og koriander. Og se på deilige grønnsakene da...

 

Lørdag: En på kjakan

Du må ha god tid om du skal lage oksekjaker. Det er veldig enkelt om du har en slow-cooker.

Dette blir så godt fordi du koker det sammen med krydderier, men også masse løk og svisker...

 

Søndag: Med hjelp fra Portugal

Vi avslutter uka med en super bacalao, den beste jeg vet. Prinsippet er at du legger løk, poteter og utvannet klippfisk lagvis, har på tomater og litt krydder og tar tiden til hjelp. En time pleier å gjøre susen.

 

 

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

200 g Røkt laks

3 ss Crème fraîche

1 ss Rosépepper

8 stk Sukkererter

Salt og pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag