Denne uka skal vi til Italia, Asia og langt ut på viddene.

Det er duket for en ny ukemeny fra Klikk.no. Kos deg med maten!

Mandag: Sunn pasta med grønnkål

Uka begynner med en skikkelig vitamininsprøyting. Denne enkle pastaretten er fin for den som vil stifte bekjentskap med den "nye" superkålen, grønnkål.

Den supersunne grønnkålen kan tilberedes på mange måter. Her hakkes den bare i fine strimler og stekes. Rett og slett. Og så har du i gulrøtter, reddiker og litt fløte - og vips så har du laget deg en ny pastasaus!

Tirsdag: Asiatisk laks

Laksen trenger av og til et lite piff! Denne uken prøver vi med litt chili, lime og honning. Og så lenger vi det på dypgrønn spinat.

Onsdag: Pytt i panne med posjert egg

Noen ganger blir man bare så fysen på pytt-i-panne. Dette er en sånn onsdag. Bare kjenn på det: Små terninger av potetbiter som stekes i smør, sammen med løk og pølser... Det står riktignok ikke noe om pølser i denne oppskriften, men det skal jeg ha med.

Har du ikke posjert egg før, ja, ser du hvor enkelt det er her.

Torsdag: Torsk med urter og couscous

Ukens kjappeste middag?

Rør sammen sennep og urter, smør det på fiskefiltene og legg dem i ovnen.

Jepp! Så har du akkurat passe tid til å lage couscous: Kok opp, ha i vårløk og gulrøtter. Og couscous. La det svelle. Gjør couscousen luftigere ved å vende den rundt med en gaffel.

Server med rømme.

Du er i mål. Og det er bare 15 minutter siden du begynte.

Fredag: Indisk kyllingrett

Det er på tide med varm, krydret mat. Fra India. Denne indiske kyllingen har forfulgt meg i mange år, og jeg blir ikke lei av den.

Det vanskelig å bomme helt når det er cashewnøtter, kokosmelk og frisk koriander involvert. Lag gjerne denne risen til.

Lørdag: Italienske kjøttkaker med linsesalat

Finnbiff hører høsten til. Se for deg en endeløs vidde og drøm deg bort med reinsdyrkjøtt, bacon og silkemyk blomkålpuré.

Søndag: Finnbiff med blomkål og bacon

Vi avslutter denne uka med italienske kjøttkaker. De lages med parmesan. Og linsesalaten lages med soltørkede oliven, hvitløk og balsamico.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Sunn pasta med grønnkål

Dette er en oppskrift med grønnkål. Og med grønnkål blir også en pastasaus sunn - og god!

Til 4 porsjoner:

5 stk store blader grønnkål

3 ss kremfløte eller mer

3 stk gulrøtter

8 stk reddik

800 g pasta

salt og nykvernet pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Torsk med urter og couscous

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

2 ts dijonsennep

1 ts salt

pepper, kvernet

1 kvast timian

1 neve basilikum

Couscous

2 stk gulrøtter

1 stk vårløk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt

pepper, kvernet

4 dl couscous

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea Press

Italienske kjøttkaker med linsesalat

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk loffskive, uten skorpe

1 dl melk

50 g bacon

1 stk egg

1 dl bladpersille

1,5 dl parmesan, nyrevet

1 ts salt

0,25 ts pepper

smør, til steking

Linsesalat med soltørkede tomater

2,5 dl linser, grønne

0,5 stk appelsin, finrevet skall

5 dl vann

1 stk hønsebuljong

2 stk hvitløksfedd

1 dl soltørkede tomater

1,5 ss rosmarin, hakket

3 ss olivenolje

250 g Minitomater

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1 dl persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Finnbiff med blomkål og bacon

Finnbiff (reinskav) blir supert på denne måten.

Ingredienser:

500 g finnbiff

1 stk løk

4 skiver bacon

4 stk gulrøtter

persille

2 dl crème fraîche

salt og pepper

1 stk blomkål

150 g smør

1 stk poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!