Ukemeny med oppskrifter for hele uka

Ukemeny med bacon, kjøttpudding og bacalao

Ja, du kommer til å elske maten her.

Sist oppdatert

Denne uka har vi gleden av å ha med en oppskrift fra "dere"! Det er nemlig sånn at hvem som helst kan legge inn sine oppskrifter på Klikk.no - gjør det her.

Oppskriften er laget av den fabelaktige Janicke - og det er altså pasta med bacon og erter som serveres. Perfekt hverdagsmat.

Ellers kan vi by på en herlig blomkålsuppe, australsk hamburger, bacalao og dessuten en veldig kul kjøttpudding.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Baconpasta med parmesan

Oppskriften på bacon og erter er laget av Janicke. Hør her: bacon, fløte, parmesan, sennep, erter - ja når man blander disse tingene vet man at man har en vinner.

Gratulerer til Janicke som la inn denne oppskriften og kom med i ukemenyen!

Tirsdag: Silkemyke blomster

Om det er en tid for å spise blomkålsuppe, så er det nå. Det fine med blomkålsuppe er se hvordan de bitte små blomstene (se nøye!) transformeres til en silkemyk og fin konsistens som bare lengter etter å dekke hele tunga.

Så, blomkålsuppe, er selvskreven på kjøkkenbordet denne uka. Servér den med krutonger - så får du litt knas på kjøpet.

Onsdag: Lat som det er et brød

Å lage en kjøttpudding er enklere, mye enklere, enn de fleste innbiller seg. Prinsippet er å blande kjøttdeig, salt, potetmel, vann og egg til en jevn farse - og så steke det som et brød (i form) i ovnen.

I denne varianten ligger det annethvert lag med en kål- og løkblanding.

Siden vi er på det erkeklassiske hakket kan vi like gjerne lage brun saus til.

Torsdag: Torsk med sunt og knasende tilbehør

Torsdagen må regnes som den sunneste dagen denne uka - her får du fisk og stekte grønnsaker. Hakk squashen i små terninger og fres den panna sammen med noen knasende mandler.

Fredag: Hamburger fra nedenunder

Denne oppskriften henter fra undersiden - du kan se den lille videoen her.

Det spesielle er at den serveres med rødbete og speilegg.

Lørdag: Lammekjøtt med bakte sjalottløk og kantareller

Vi er i lammesesongen nå. Og jeg slår herved et slag for lammecaréen - og serverer den helst med bakte sjalottløk og kantareller (eller annen sopp).

Du ser video av denne retten her.

Søndag: En gryte - flere middager?

Denne uka avsluttes med klippfisk som du legger i vann over natten. Og da er det duket for bacalao. Tommelfingerregelen er å bruke like mye poteter/løk (til sammen) som fisk.

Altså 500 gram løk + 500 gram poteter + 1 kg klippfisk.

Ellers liker jeg at bacalao er rød og oljete, men et ørlite kryddersting. Og det er nettopp det denne bacalaoen er.

Ha en smakfull uke!

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig du vil digge

Billige hverdagsmiddager som sparer deg for mye kroner

Oppskrift på løksuppe som er bedre enn de andre

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også