Denne uka har vi gleden av å ha med en oppskrift fra "dere"! Det er nemlig sånn at hvem som helst kan legge inn sine oppskrifter på Klikk.no - gjør det her.

Oppskriften er laget av den fabelaktige Janicke - og det er altså pasta med bacon og erter som serveres. Perfekt hverdagsmat.

Ellers kan vi by på en herlig blomkålsuppe, australsk hamburger, bacalao og dessuten en veldig kul kjøttpudding.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Baconpasta med parmesan

Oppskriften på bacon og erter er laget av Janicke. Hør her: bacon, fløte, parmesan, sennep, erter - ja når man blander disse tingene vet man at man har en vinner.

Gratulerer til Janicke som la inn denne oppskriften og kom med i ukemenyen!

Tirsdag: Silkemyke blomster

Om det er en tid for å spise blomkålsuppe, så er det nå. Det fine med blomkålsuppe er se hvordan de bitte små blomstene (se nøye!) transformeres til en silkemyk og fin konsistens som bare lengter etter å dekke hele tunga.

Så, blomkålsuppe, er selvskreven på kjøkkenbordet denne uka. Servér den med krutonger - så får du litt knas på kjøpet.

Onsdag: Lat som det er et brød

Å lage en kjøttpudding er enklere, mye enklere, enn de fleste innbiller seg. Prinsippet er å blande kjøttdeig, salt, potetmel, vann og egg til en jevn farse - og så steke det som et brød (i form) i ovnen.

I denne varianten ligger det annethvert lag med en kål- og løkblanding.

Siden vi er på det erkeklassiske hakket kan vi like gjerne lage brun saus til.

Torsdag: Torsk med sunt og knasende tilbehør

Torsdagen må regnes som den sunneste dagen denne uka - her får du fisk og stekte grønnsaker. Hakk squashen i små terninger og fres den panna sammen med noen knasende mandler.

Fredag: Hamburger fra nedenunder

Denne oppskriften henter fra undersiden - du kan se den lille videoen her.

Det spesielle er at den serveres med rødbete og speilegg.

Lørdag: Lammekjøtt med bakte sjalottløk og kantareller

Vi er i lammesesongen nå. Og jeg slår herved et slag for lammecaréen - og serverer den helst med bakte sjalottløk og kantareller (eller annen sopp).

Du ser video av denne retten her.

Søndag: En gryte - flere middager?

Denne uka avsluttes med klippfisk som du legger i vann over natten. Og da er det duket for bacalao. Tommelfingerregelen er å bruke like mye poteter/løk (til sammen) som fisk.

Altså 500 gram løk + 500 gram poteter + 1 kg klippfisk.

Ellers liker jeg at bacalao er rød og oljete, men et ørlite kryddersting. Og det er nettopp det denne bacalaoen er.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Pasta med bacon og grønne erter

Enkel og rask pasta. Denne kan du spise enten det er mandag eller søndag.

Til 2 porsjoner:

200 g pasta

6 stk bacon i skiver

2 dl grønne erter

1 kopp bladpersille

1 stk løk

1 ss smør til steking

1 ss olivenolje

1 klype salt og nykvernet pepper

0,5 stk sitron

50 g parmesan, nyrevet

2 dl fløte

1 ts sennep

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Astrid Hals

Kål- og kjøttpudding

En god, gammeldags kålpudding slik bestemor lagde den.

Til 4 porsjoner:

750 g kål

2 stk løk

2 stk poteter

1 pk buljong

bacon

500 g kjøttdeig

2 ts salt

1 ss potetmel

2 dl vann

2 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts timian

pepper

poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

BBCLifestyle

Australsk hamburger

Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk litenrødløk

1 neve persille, finhakket

2 ts dijonsennep

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk ananas, skrelt og delt i skiver

4 stk hamburgerbrød

2 stk rødbet

salatblader

4 stk egg, stekte speilegg

BBQ-saus

50 g brunt sukker

100 ml hoisinsaus

1 ss honning

3 ss soyasaus

1 ss fiskesaus

3 ss risvineddik

1 stk rød chili, hakket

4 fedd hvitløk, knust

2 ts ingefær, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott måte å hylle høsten på. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Til 4 porsjoner:

Sjalottløk

12 stk sjalottløk

olje eller smør til steking

1 stk buljongterning

1 klype sukker

Lammecarré

1 kg lammecarré

olivenolje

salt

250 g spinat

150 g kantareller

2 dl kremfløte

200 g bønner, hvite (ferdigkokte)

1 kvast rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!