Mandag: Pasta med kjøttboller

Vi begynner med den mest hverdagslige av dem alle. Trikset som gjør kjøttbollene mindre tørre og gummiaktige virker kanskje pussig på noen. Men, det handler om å blande inn brød. Oppblødt brød, faktisk. På den måten holder de nemlig bedre på saftigheten. (Har du lyst til å lage verdens beste kjøttboller finner du dem her.)

Tirsdag: Røkt fisk med kokt egg

Dette er en den britiske skribenten Hugh Fearnley Whittingstalls oppskrifter. Det er en superenkel oppskrift hvor du bruker røkt makrell eller peppermakrell fra butikken. Så; kok egg, del opp fisken, legg på kapers og hermetiske artisjokhjerter og ha over en god dressing. Den lager du av olje, sennep, hvitløk og sitronsaft.

Onsdag: Thaisuppe

Thaisuppe kan være den oppvoksende generasjons svar på fiskebollene til en oppvokste generasjon. Denne suppa er den sterkeste effekten av backpackernes reiser på 90-tallet. Selv fikk jeg min uforglemmelige suppe på Koh Lanta og den ble med hjem. Min oppskrift kan aldri bli helt lik, men vi gjør så godt vi kan.

Torsdag: Stekt fisk med asparges

Denne retten kan knapt kalles en rett. Det er kokt ris som serveres med stekte grønnsaker (reddik og asparges) og til slutt: Stekt fisk. Det handler mest om å få til kunsten å steke fisk. Og det kan du lese om her om du er usikker.

Psst: Sett en brøddeig, så blir det fest i morgen!

Fredag: Frittata

Dette er hommage til de fredagene jeg vokste opp med. Da var det alltid rundstykker fra bakeren og pålegg. Ingen lagde middag på fredag. Fredag var fridag. Det kunne imidlertid hende at det vanket litt eggerøre eller en omelett. En frittata er omelettens tykke fetter. Og det er den som gjør fredagen fin denne uka. Sammen med brødet da.

Lørdag: Svineschnitzel

Vil du se hvordan lages, så figurerer undertegnede i denne småpedagogiske videoen. Det morsomste er å panere den med cornflakes. Du har aldri spist en sprøere snitzel. Lover.

Søndag: Ovnsstekt kylling

Vi avslutter på verdig vis med å steke en hel kylling i ovnen. La oss ikke gjøre det vanskelig for oss: Legg noen halve poteter i den ildfaste formen og noen grønnsaker. Alt i ett - jobben er gjort.

Ha en velsmakende uke.

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Frittata

Frittata er omelettens storebror. Du må piske eggene luftige og så steker du den på begge sider.

Til 4 porsjoner:

4 stk egg

1 stk løk

4 ss persille

2 stk peppermakrell

2 stk potet, kokt

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!