img Del p Facebook



Det blir en grønn uke for alle som velger å følge denne ukemenyen!

Og skal vi tro alle ernæringsekspertene vil du hoppe rundt som en lykkelig kanin neste søndag.

Mandag: Pasta med asparges og bacon

Vi begynner med en enkel, herlig pastarett. Det er et feigt triks å bruke bacon for å få ting til å smake godt. Og det er nettopp det vi gjør her.

TIrsdag: Salat med sellerirot og mango

Denne salaten har jeg nå vært venner med i over ti år. Forholdet har aldri vært bedre. Salaten består av de umåtelig fjerne slektningene mango og sellerirot. Det er like lite opplagt som and og appelsin, men det funker fabelaktig bra. Salaten er mettende nok, så du trenger ikke noen annet til middag (selv om det kan føles uvant).

Onsdag: Torsdag med dill

Om været tillater at du legger denne torsken på grillen eller om du steker den i panna er ikke så viktig (på grillen; pensle grillen og fisken med olje). Det samme gjelder squash og løk. I så fall skjærer du den bare i skiver, griller og så skjærer det i biter som du blander med mandel og appelsin. Nydelig torskemiddag...

Torsdag: Auberginer med grillet kjøtt

Det første du skal gjøre er å lage den super dressingen. Det innebærer å koke noen hvitløkfedd to ganger, men hold ut. Så griller du auberginene og lager dressingen (hvitløk, olje, egg sitron) og serverer det hele med basilikum.

Til auberginene er det nydelig med litt grillet lam, men bakt laks er også godt til dette.

Fredag: Blåskjell på grillen

Det er mesterkokk Bent Stiansen som står for denne oppskriften. Du kan se video av hvordan vi lagde denne her. Det viktigste er hvordan du lager kryddersmøret - det er hemmeligheten.

Lørdag: Ukens utskeielse med ølkylling på grilen

Ukens utskeielse kommer her! Det er nemlig tid for å lage årets første kylling-på-ølboks-på-grillen. Du har ikke gjor det? Vel, drikk halvparten av en ølboks (halvliters boks). Klipp ølboksen i to (omtrent en tredjedel ned på boksen) og træ på kyllingen. Ideen er at ølet som damper opp fra boksen gjør at kyllingen blir saftig (det er ikke så nøye om teori og praksis henger i hop i denne sammenhengen - det blir godt uansett!).

Og så setter du den på grillen. Pensle med den gode grillsausen med jevne mellomrom og server med coleslaw.

Søndag: Krabbefest

Hvem sa det ikke kunne være fest på søndag? Ikke jeg. Mitt forslag er nemlig å kjøpe inn raust med krabbekjøtt. Og så servere det på denne måten: Strø salat og tomat utover store fat. Legg på krabbekjøtt og ha over den klassiske dressingen med majones/rømme 50/50 og smak til med litt cayenne og sitronsaft. Har du vært riktig lur har du nå bakt verdens beste brød...

Lag en kul sundae til dessert - så blir alle lykkelige!

Ha en smakfull uke!

img Del p Facebook



Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta, penne

12 stk asparges

1 fedd hvitløk

4 ss pinjekjerner

olivenolje

8 skiver bacon

3 ss sitronsaft

salt og nykvernet pepper

75 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Anne Elisabeth Næss

Salat med sellerirot og mango

Denne salaten er og blir Christopher Sjuves yndlingssalat. Helt sjef.

Ingredienser:

0,5 stk sellerirot

12 stk aspargesbønner

1 stk mango

12 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje

3 ss sitronsaft

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Auberginer med super hvitløksdressing

Auberginer har aldri vært bedre.

Til 4 porsjoner:

12 fedd hvitløk

salt og nykvernet pepper

1 ts dijonsennep

1 stk sitron, saften av den

2 dl olivenolje

2 stk aubergine

25 stk basilikumblad

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Grillede blåskjell i urtesmør

Her er Bent Stiansens geniale oppskrift på blåskjell som du lager på grillen!

Til 4 porsjoner:

2 kg blåskjell

0,5 dl sitronsaft

1 dl hvitvin

150 g smør

2 fedd hvitløk

2 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill

0,5 ss finkvernet, hvit pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kylling på ølboks

Med denne teknikken blir kyllingen mer saftig og fortere ferdig.

Ingredienser:

1 stk kylling

1 stk øl boks, helst 0,5 liter

1 dl olje

1 stk chili

2 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!