På denne ukens ukemeny for du blant annet smake på nydelig lammekebab og den elegante torskeretten som gjør livet litt lettere.

Mandag: Pandorato

Pandorato er det kule, italienske smørbrødet. Cluet er å fylle en tykk loffskive (eller brødskive), som nesten er delt i to, med mozzarella og spekeskinke. Den dypper du i en blanding av melk og piskede egg. Da gjenstår det bare å steke det gyllent i stekepanna.

Tirsdag: Bakt torsk med couscous og urter

Dette er kjapp hverdagsmat på sitt beste. Smør torsken med sennep, hakk friske urter og ha på en tallerken som du dypper fisken i før du legger den i aluminiumsfolie og baker den i ovnen. Den serverer du til couscous med gulrøtter og vårløk.

Onsdag: Karri med kjøtt

Denne karriretten er en sikker vinner. Ris med karri kjøtt blir suverent når du serverer med gresk yoghurt og masse hakket koriander.

Torsdag: Teriyaki med coleslaw

Teriyaki er en metode hvor du pensler på kjøttet eller fisken mens du steker det. Den er både søt og salt og passer like godt til kylling som til fisk, faktisk. Prøv deg først med noen kyllingbryst! Og så lager du litt deilig coleslaw til.

Fredag: Grillet makrell

Ingenting smaker mer av sommer enn grillet makrell. Du kan også bake den i ovnen med denne oppskriften, men da kan du beregne 20 minutter baketid på 180 grader. Servér den med tilbehøret som "passer til alt"

og noen nypoteter.

Lørdag: Lammekebab med mynteyoghurt

Om du ikke få tak i bulgur er ikke det så nøye. Bruk gjerne couscous eller linser i stedet.

Eller er det en lek å lage

Søndag: Pulled pork

Denne kan du sette i gang etter frokost. Så er de bare å glede seg hele dagen. Pulled pork tar tid, men det er verdt å vente på, ikke sant?

En grønn salat til pulled pork veier opp for det tungt maskuline tilsnittet denne retten har. Om vi da griller salaten - da har vi i alle fall funnet et salatkompromiss.

Det er godt med nybakt brød til også, prøv deg gjerne med en fougasse.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Til 4 porsjoner:

2 stk mozzarella

1 stk loff

2 stk egg

1,5 dl melk

pepper, kvernet

8 skiver spekeskinke, eller mer

sardin

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Torsk med urter og couscous

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

2 ts dijonsennep

1 ts salt

pepper, kvernet

1 kvast timian

1 neve basilikum

Couscous

2 stk gulrøtter

1 stk vårløk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt

pepper, kvernet

4 dl couscous

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Til 4 porsjoner:

Ris

4 dl ris

6 dl vann

1 ts salt

Marinade

15 stk safrantråder

1 ss h-melk

30 g ingefær, fersk

2 stk rød chili

8 fedd hvitløk

30 g mango

2 ss gresk yoghurt

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

400 g mørbradstek

Krydderblanding

2 stk løk

1 dl olivenolje

1 stk kanelstang

2 stk kardemomme

2 stk nellikspiker

2 stk laurbærblad

1 ts salt

Til servering

gresk yoghurt

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Teriyaki

Teriyakisaus er en saus du pensler på kjøtt, fisk eller fugl.

Til 4 porsjoner:

1 stk sitrongress

5 cm ingefær, fersk

4 ss kyllingbuljong

1,5 dl vann

1 dl soyasaus

1,5 dl sukker

4 ss honning

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Øystein Westlie

Grillet makrell

Bli en mester til å grille makrell i sommer!

Til 4 porsjoner:

4 stk makrell

2 ts salt og nykvernet pepper

3 stk sitron

1 kvast timian

1 ss rapsolje

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Pulled pork

Pulled pork er svinekjøtt som grilles, kokes eller bakes i mange timer til det blir så mørt at det enkelt lar seg rive opp med to gafler.

Til 4 porsjoner:

1,5 kg svinenakke

Rub

2 ss salt

3 ss brunt sukker

2 ss paprikapulver

pepper, sort og nykvernet

I kokevæsken (for trykkkoker)

1 stk hvitløk

1 stk løk

1 stk laurbærblad

100 g chorizopølse

1 kvast rosmarin, frisk

0,5 dl eplecidereddik

vann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!