Ukens ukemeny er servert. Du får alt fra pasta med kjøttboller, fisk med asiatiske smaker og kontinental wienerschnitzel.

Vær så god!

Mandag: Pasta med kjøttboller

Vi tar det enkleste først. Dette er nemlig en kjapp vei til mandagslykke: For at kjøttbollene ikke skal bli til gummiballer bløter du kjapt et par brød- eller loffskiver, klemmer ut vann og blander med kjøttdeigen. Bland inn mozzarellabiter - så har du supre kjøttboller til pastaen din. Pastasaus, sier du? Gjør det enkelt ved å hakke soltørkede tomater og olje sammen som du vender inn i pastaen.

Tirsdag: Røkt fisk til middag

En av de raskeste og enkleste middagene jeg lager jevnlig. Kokte egg deles i fire, legges på tallerken med røkt makrell før du drysser over kapers og artiskokkhjerter og den gode dressingen. Det skal være fullt mulig å lage middag på seks minutter...

Onsdag: Eggs florentine

En klassiker! Når en rett kalles "florentine" er spinat som regel involvert (takket være at Catharina fra Medicifamilien tok med seg de florentinske kokkene da hun ble giftet inn i kongefamilien i Frankrike).

Eggs Benedict er utgangspunktet, men denne er altså en avart. Du må kunne posjere egg - men du ser hvor lett det er her.

Torsdag: Torsk med asiatisk vri

Dette er ukens eksotiske innslag. Det er torsken som denne uken draperes i asiatisk drakt. Med litt krydderier og farge forvandles den norske torsken til en bengalsk tiger. Server den gjerne med god ris til.

Fredag: Italiensk pizza

Plutselig var det fredag igjen! Og dersom du er lur, så setter du pizzadeigen om morgenen (med 1/4 av gjærmengden du ellers ville brukt), så er den klar når du kommer hjem. Da kan du nyte en øl mens du koser deg med det lille som gjenstår av matlagingen.

Lørdag: 17. mai

Denne dagen blir ikke helt som andre lørdager. Sjekk her for alle 17. mai- maten du trenger.

Men, er det én ting som er på de fleste bord denne dagen, så er det eggerøre. Så den oppskriften tar vi med her.

Søndag: Kontinental wienerschnitzel

Vi avslutter denne fine uka med en svineschnitzel. Du ser video av hvordan vi gjør det her.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Eggs Florentine

Slik har du kanskje ikke smakt egg før...

Til 2 porsjoner:

Saus

2 stk eggeplomme

200 g smør

0,5 stk sitron

salt og pepper

cayennepepper

Resten

200 g spinat, frisk

2 ss smør

1 knivsodd muskat

2 stk brødrasp

2 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Ingredienser:

0,5 ts gurkemeie

pepper

0,5 ts cayennepepper

0,5 ts kumin

4 stk torskefileter, ca 180 gram hver

2 dl matyoghurt(tykk yoghurt)

2 ss hvetemel

olje/smør til steking

1 ss sennepsfrø

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts karri

1 dl fløte

koriander, frisk, hakket

1 ts koriander(pulver)

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Perfekt eggerøre

Stek maks ti egg om gangen.

Ingredienser:

6 stk egg

1 dl fløte

salt

2 ss smør

pepper, svart

dilleller gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!