UKEMENY
Ukemeny med godbiter
Dette er maten som gjør uka til en lek.
Ukens ukemeny er servert. Du får alt fra pasta med kjøttboller, fisk med asiatiske smaker og kontinental wienerschnitzel.
Vær så god!
Mandag: Pasta med kjøttboller
Vi tar det enkleste først. Dette er nemlig en kjapp vei til mandagslykke: For at kjøttbollene ikke skal bli til gummiballer bløter du kjapt et par brød- eller loffskiver, klemmer ut vann og blander med kjøttdeigen. Bland inn mozzarellabiter - så har du supre kjøttboller til pastaen din. Pastasaus, sier du? Gjør det enkelt ved å hakke soltørkede tomater og olje sammen som du vender inn i pastaen.
Tirsdag: Røkt fisk til middag
En av de raskeste og enkleste middagene jeg lager jevnlig. Kokte egg deles i fire, legges på tallerken med røkt makrell før du drysser over kapers og artiskokkhjerter og den gode dressingen. Det skal være fullt mulig å lage middag på seks minutter...
Onsdag: Eggs florentine
En klassiker! Når en rett kalles "florentine" er spinat som regel involvert (takket være at Catharina fra Medicifamilien tok med seg de florentinske kokkene da hun ble giftet inn i kongefamilien i Frankrike).
Eggs Benedict er utgangspunktet, men denne er altså en avart. Du må kunne posjere egg - men du ser hvor lett det er her.
Torsdag: Torsk med asiatisk vri
Dette er ukens eksotiske innslag. Det er torsken som denne uken draperes i asiatisk drakt. Med litt krydderier og farge forvandles den norske torsken til en bengalsk tiger. Server den gjerne med god ris til.
Fredag: Italiensk pizza
Plutselig var det fredag igjen! Og dersom du er lur, så setter du pizzadeigen om morgenen (med 1/4 av gjærmengden du ellers ville brukt), så er den klar når du kommer hjem. Da kan du nyte en øl mens du koser deg med det lille som gjenstår av matlagingen.
Lørdag: 17. mai
Denne dagen blir ikke helt som andre lørdager. Sjekk her for alle 17. mai- maten du trenger.
Men, er det én ting som er på de fleste bord denne dagen, så er det eggerøre. Så den oppskriften tar vi med her.
Søndag: Kontinental wienerschnitzel
Vi avslutter denne fine uka med en svineschnitzel. Du ser video av hvordan vi gjør det her.
Ha en smakfull uke!
Til 4 porsjoner
400 g Pasta
200 g Aspargesbønner
5 stk Soltørkede tomater
400 g Kjøttdeig
1 stk Mozzarella
3 skiver Brød
Salt og pepper
Olivenolje
Parmesan
Les også:
Egg og røkt fisk
Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
3 stk Egg
2 stk Peppermakrell
1 bokser Artisjokkhjerte
2 ss Kapers
1 dl Olivenolje
1 ss Dijonsennep
2 ss Sitronsaft
1 fedd Hvitløk
Denne saken ble første gang publisert 12/05 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.