Ukemeny med sunn pasta, svinestek, marokkanske kjøttboller og flaket torsk! Ja, denne uka må bli god og velsmakende.

Mandag: Sunn pasta

Vi starter friskt! Og det er grønnkålen som gjør at denne retten føles fresh og ny. Grønnkålen øker i popularitet og det er gode nyheter for helsen.

I denne oppskriften strimler grønnkålen og koker den i vann og smør sammen med gulrøtter og reddiker før du vender i litt fløte. Server den til fersk pasta og kos deg!

Tirsdag: Stekt torsk med asparges

Ikke noe er som torsk som flaker seg i stekepanna. Vil du ha noen tips om å steke fisk, så sjekk denne lenka.

Og i denne enkle oppskriften får du også bruk for de reddikene du ikke brukte i går. Sammen med vårlig asparges er dette midt i blinken på denne tiden av året. Servér fisk og grønnsaker på ris og dryss over noen sprø cashewnøtter.

Onsdag: Tomatsuppe med gratinert topp

I oppskriften er det tomatbokser, men du kan du gjerne bytte ut med 7-8 friske, hakkede tomater. Det morsomme med denne tomatsuppa er finishen, nemlig at du legger en brødskive i tomatsuppa, legger på ost, og setter skålene i ovnen til osten smelter.

Torsdag: Laks med foriana

Sausen, som ikke egentlig er en saus, heter foriana. Det er en blanding av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano, rosiner og olivenolje. Dette finhakkes og så har du det over fisken - og vips! - så føles faktisk laksen plutselig ny og lekker.

Fredag: Kjøttboller fra Marokko

Kjøttboller fra Marokko - ja, det betyr at det godt krydrer med spisskum og koriander. I den fyldige tomatsausen er det kanel som gir oss det eksotiske stinget vi trenger.

Til denne kan du for eksempel servere denne nydelige oppskriften med ris.

Lørdag: Australsk hamburger

Vi lager en skikkelig burger denne lørdagen! Ta en titt på videoen først, så blir du garantert inspirert til å lage den.

Søndag: Svinestek

Vi avslutter uka på erkeklassisk vis med svinestek. Jada, vi har selvsagt en video du kan kose deg meg til den også. Til denne svinesteika får du også poteter med kryddersmør og glaserte grønnsaker.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Sunn pasta med grønnkål

Dette er en oppskrift med grønnkål. Og med grønnkål blir også en pastasaus sunn - og god!

Til 4 porsjoner:

5 stk store blader grønnkål

3 ss kremfløte eller mer

3 stk gulrøtter

8 stk reddik

800 g pasta

salt og nykvernet pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts oregano tørket

0,5 ts chilipulver

1 ts salt og nykvernet pepper

2 stk tomatboks

1 ts sukker

2 dl vann

4 skiver brød

50 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

0,5 stk løk

2 stk hvitløk, presset- båter

1 stk egg

1 ts salt

0,25 ts pepper

1,5 ts spisskum- malt

1 stk sitronskall, revet

3 ss koriander, frisk, hakket

Tomatsaus

2 stk løk

2 stk hvitløk- båter

1 ss olivenolje

1 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater

1 dl vann

2 stk buljongterning

0,5 ts spisskum

1 stk kanelstang

1 dl rosiner

1 ts salt

0,5 ts pepper

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Svinestek med svisker

Svinestek er en suveren måte å nyte godt svinestek på. I denne oppskriften får du svinestek med svisker, salvie

Til 4 porsjoner:

Svinestek

15 stk poteter

15 stk champignon

1 stk svinestek

olje

salt og nykvernet pepper

10 stk svisker, stenfrie

1 stk sitron

4 ss cognac

1 fedd hvitløk

0,5 potte salvie, frisk

Glasserte grønsaker

3 stk gulrot

150 g aspargesbønner

2 ss smør

2 ss honning

50 g valnøtter

50 g pistasjenøtter

Kryddersmør

1 ts estragon, tørket

1 ts timian, tørket

1 ts rosmarin, tørket

1 fedd hvitløk

5 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

BBCLifestyle

Australsk hamburger

Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk litenrødløk

1 neve persille, finhakket

2 ts dijonsennep

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk ananas, skrelt og delt i skiver

4 stk hamburgerbrød

2 stk rødbet

salatblader

4 stk egg, stekte speilegg

BBQ-saus

50 g brunt sukker

100 ml hoisinsaus

1 ss honning

3 ss soyasaus

1 ss fiskesaus

3 ss risvineddik

1 stk rød chili, hakket

4 fedd hvitløk, knust

2 ts ingefær, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!