Ukemeny

Ukemeny som gjør uka lettvint

Her er det som skal til.

Sist oppdatert

På denne ukens ukemeny finner vi innslag fra Italia gjennom saltimboccaen, Asia er representert med en laksevariant, og Frankrike sniker seg faktisk inn i burgeren. Dermed er det duket for variert kost - som alltid er det viktigste når man setter opp en plan for en hel uke.

Mandag: Couscous

Den enkleste og kjappeste retten denne uken er couscousen. Couscous lages ved å koke opp vann og så la kornene svelle i noen få minutter. Det er enkelt å tilsette smak med krydder og gjøre den fyldigere med litt olje. Nå dukker det også opp fullkornsvarianter om du foretrekker det.

I denne oppskriften er det simpelthen kuttet opp rå grønnsaker som vendes inn i en smaksatt couscous. Med litt knivferdigheter skal du klare å lage denne på 10-12 minutter.

Tirsdag: Asiatisk laks

Her er en skikkelig hverdagsmiddag som det smaker av. Smakene får vi av honning, limesaft og soyasaus, samt litt hvitløk. Dette lages til en saus som du heller over laksen før den bakes i ovnen. Server dette på masse irrgrønn spinat og ris.

Onsdag: Enkel kalkunoppskrift

Denne oppskriften er en av de som kom høyest i en oppskriftskonkurranse som ble arrangert av Klikk for en tid tilbake. Denne oppskriften på kalkun kunne neppe vært enklere: Stek kalkunterninger, ha i rømme, pinjekjerner og estragon. Voila!

Den kan gjerne serveres med litt godt brød og en enkel salat.

Torsdag: Nudelsuppe

I ukens suppe finner vi gode biter av steinbit. Smaken skapes også av sjampinjong, hvitløk, vårløk og spinat.

Fredag: Saltimbocca

Vi finner en uuttømmelig kilde til inspirasjon i skattekisten vi kaller "italiensk mat". Denne gangen lager vi saltimbocca. Originalen er med kalv og involverer ofte marinering, men det hopper vi elegant over i denne sammenhengen.

Det er altså den retten hvor du ruller kylling inn i bacon og salvie før du steker det. Virkelig autentisk blir det om du lager pastaen selv og sjenerøst serverer med høvlet parmesan over.

Lørdag: Hamburger

Vi har spart en skikkelig godbit til lørdagen. Vi kan like så godt spandere en video - sjekk den ut her:

Du kan absolutt bytte ut andekjøttet med noe annet. Og du behøver ikke kverne det selv, men du skal vite at nykvernet kjøtt har mye mer smak en ferdigkvernet fra butikken.

Søndag: Kikerter i kokosmelk

Vi avviker litt fra en standardisert søndagsmiddag med stek eller gryte. Vi går nemlig for en stuing med kikerter og kokosnøttmelk. Det er fritt valg av grønnsaker her, men velg de typiske vintergrønnsakene som gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Ha en smakfull uke! .

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Denne saken ble første gang publisert 27/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også