På denne ukens ukemeny finner vi innslag fra Italia gjennom saltimboccaen, Asia er representert med en laksevariant, og Frankrike sniker seg faktisk inn i burgeren. Dermed er det duket for variert kost - som alltid er det viktigste når man setter opp en plan for en hel uke.

Mandag: Couscous

Den enkleste og kjappeste retten denne uken er couscousen. Couscous lages ved å koke opp vann og så la kornene svelle i noen få minutter. Det er enkelt å tilsette smak med krydder og gjøre den fyldigere med litt olje. Nå dukker det også opp fullkornsvarianter om du foretrekker det.

I denne oppskriften er det simpelthen kuttet opp rå grønnsaker som vendes inn i en smaksatt couscous. Med litt knivferdigheter skal du klare å lage denne på 10-12 minutter.

Tirsdag: Asiatisk laks

Her er en skikkelig hverdagsmiddag som det smaker av. Smakene får vi av honning, limesaft og soyasaus, samt litt hvitløk. Dette lages til en saus som du heller over laksen før den bakes i ovnen. Server dette på masse irrgrønn spinat og ris.

Onsdag: Enkel kalkunoppskrift

Denne oppskriften er en av de som kom høyest i en oppskriftskonkurranse som ble arrangert av Klikk for en tid tilbake. Denne oppskriften på kalkun kunne neppe vært enklere: Stek kalkunterninger, ha i rømme, pinjekjerner og estragon. Voila!

Den kan gjerne serveres med litt godt brød og en enkel salat.

Torsdag: Nudelsuppe

I ukens suppe finner vi gode biter av steinbit. Smaken skapes også av sjampinjong, hvitløk, vårløk og spinat.

Fredag: Saltimbocca

Vi finner en uuttømmelig kilde til inspirasjon i skattekisten vi kaller "italiensk mat". Denne gangen lager vi saltimbocca. Originalen er med kalv og involverer ofte marinering, men det hopper vi elegant over i denne sammenhengen.

Det er altså den retten hvor du ruller kylling inn i bacon og salvie før du steker det. Virkelig autentisk blir det om du lager pastaen selv og sjenerøst serverer med høvlet parmesan over.

Lørdag: Hamburger

Vi har spart en skikkelig godbit til lørdagen. Vi kan like så godt spandere en video - sjekk den ut her:

Du kan absolutt bytte ut andekjøttet med noe annet. Og du behøver ikke kverne det selv, men du skal vite at nykvernet kjøtt har mye mer smak en ferdigkvernet fra butikken.

Søndag: Kikerter i kokosmelk

Vi avviker litt fra en standardisert søndagsmiddag med stek eller gryte. Vi går nemlig for en stuing med kikerter og kokosnøttmelk. Det er fritt valg av grønnsaker her, men velg de typiske vintergrønnsakene som gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Ha en smakfull uke! .

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Inkognito

Kalkun- og estragongryte

Kalkun blir godt med estragon! Prøv denne superenkle oppskriften med kalkun.

Til 4 porsjoner:

600 g kalkun

2 ss smør

4 ss estragon, frisk, hakket

50 g pinjekjerner

1 beger rømme

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Til 4 porsjoner:

1,2 kg gulrøtter

2 ss olje

0,5 stk løk

1 ts salt

2,5 cm ingefær

4 stk nellikspiker

1 knivsodd kanel

4 dl kokosmelk

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

BBCLifestyle

Den ultimate burgeren

Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.

Til 4 porsjoner:

2 stk andebryst

2 ss vacherin ost, eller brie, camenbert

2 stk sjalottløk, store

1 ss smør

250 g kantareller

2 stk burgerbrød av brioche, eller vanlig burgerbrød

Til potetene

frityrolje

2 stk store poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Steinbit- og nudelsuppe

Til 4 porsjoner:

200 g nudler

2 stk hvitløksfedd

1 ss olivenolje

150 g champignon

125 g babymais

1,5 l fiskekraft eller buljong

600 g steinbitfilet

4 stk vårløk

1 neve spinat blader

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!