Ukemeny

Skreddersydd januarmeny

Dette er best å spise nå.

Sist oppdatert

Vi er i gang med en ny januaruke!

Og det som kjennetegner januar er, som kjent, den tynne lommeboken. Det har jeg forsøkt å ta hensyn til. På menyen er det sei (det er så god fisk!) og svinekjøtt - som alltid er på tilbud i januar.

I tillegg er det mange som er opptatt av å spise grønt denne måneden. Derfor har jeg også to skikkelig grønne retter på menyen. En kjapp ertesuppe og en pastarett med grønnkål står for det grønne denne uka.

Mandag: Grønn suppe

Vi begynner uka med en enkel suppe på gode erter og purre. Vi spanderer på en video som demonstrerer hvor enkelt det er å lage den:

</p> <h4>Tirsdag: Fisk i form</h4> <p>Denne oppskriften på fisk i form er en billig middag som er perfekt for januar. Sei er en fisk det er plenty av i havet. Noen ganger kalles sei for fiskernes fisk. Onde tunger sier det er fordi seien er vrien å få solgt. Andre tunger, som har smakt sei, vil si at fiskerne kjenner fisken best - og at fiskerne spiser den beste fisken.</p> <p>Den er uansett svært rimelig i forhold til de andre fisketypene. Og det er ikke oppdrettsfisk.</p> <h4>Onsdag: Kylling med vårløk</h4> <p>Kyllingklubber med vårløk er en enkel hverdagsmiddag (let i butikkenes frossenavdeling for å finne kyllingklubbene). Det de ikke har av kjøtt tar de faktisk igjen på smak.</p> <p>Denne retten lages med ris, med det går fint (og enda raskere!) med couscous.</p> <h4>Torsdag: Pasta med grønnkål</h4> <p>Vi slår et slag for grønnkålens vidunderlige sunnhet denne torsdagen. Har du ikke stiftet bekjentskap med denne superkålen ennå er dette en gyllen anledning. Det er kanskje uvant. Men, den er i ferd med å ta landet med storm. Pastasausen består ellers av reddiker og gulrøtter.</p> <h4>Fredag: Italiensk pizza</h4> <p>Klassiks fredagsmat med klassisk, italiensk pizza. Hemmeligheten ligger i bunnen og hvor varm du har ovnen. Det er enkelt å huske, det er nemlig full guffe!</p> <p>Er du smart, så setter du deigen dagen i forveien. <a href="http://oppskrift.klikk.no/det-beste-br%C3%B8det-du-kan-bake/4534/">Om du dobler deigen er det</a> mer enn nok til en pizzadeig og et brød. (Dette er den berømte oppskriften på eltefritt brød - og teknikken gir deg det beste brødet du kan bake hjemme).</p> <h4>Lørdag: Svin i øl</h4> <p>Begynn tidlig med denne retten, for den blir bare bedre jo lenger du koker den. Kjøp et mørk øl (butikkøl holder i massevis). Og husk at svin er grisebillig om dagen. <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article507395.ece">Server med potetmos og</a> eventuelt kan du bake noen flere rotgrønnsaker i ovnen sammen med kjøttet de siste 45-60 minuttene.</p> <h4>Søndag: Thaisuppe</h4> <p>Vi avslutter uka med en deilig, styrkende thaisuppe. I oppskriften er det kylling, men det kan utmerket godt byttes med fisk (laks eller torsk).</p> <p>Suppa blir god med ingefær og lime, men bedre (og ørlite mer autentisk) om du får tak i galangal, limeblader og sitrongress.</p> <p>Ha en smakfull uke!</p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article534005.ece">Kule oppskrifter med kjøttdeig</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article537342.ece">Billige hverdagsmiddager</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article878199.ece">Bare de flinke klarer denne quizen</a> </p> </div>

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også