Hver mandag kommer det en ny ukemeny fra Klikk.no. Vi har samlet alle sammen her - så du kan se om du finner en yndlingsmeny om du vil.

Denne uken byr vi på alt fra sitronpasta til marokkansk fiskegryte og elgkarbonader. Her er den:

Mandag: Sitronpasta med pinjekjerner

Vi begynner som vanlig uka med en meget lettvint og kjapp middag. Pisk sammen egg, sitron og ristede pinjekjerner. Bland denne med kokvarm (avsilt) pasta og server den med skav av parmesan og kanskje litt frisk, klippet timian. (Dette er samme teknikken som man benytter til å lage klassisk pasta carbonara).

Tirsdag: Stekt fisk med asparges og reddiker

En skikkelig sunn og frisk rett som mange setter pris på i januar. Her får fisken nemlig hyggelig selskap av stekte reddiker, asparges og noen cashewnøtter bidrar med litt krønsj.

Det er slett ikke vanskelig å steke fisken riktig.

Onsdag: Pastinakk- og persillerotsuppe

Vi holder oss absolutt til det enkle denne uken. Og denne onsdagen skal vi kose oss med en skikkelig vintersuppe av pastinakk og persillerot. Om du ikke finner begge deler holder det med å bruke en - du kan også bruke bytte ut både pastinakk og persillerot med sellerirot.

Torsdag: Marokkansk fiskerett

Denne fiskesuppen kommer fra Marokko. Eller deromkring. Saken er at fiskesuppen henter inspirasjon herfra uten å gjøre krav på å kalles autentisk. Vi har en video som demonstrerer hvordan den lages (fra BBC):

Fredag: Chili con carne

En skikkelig gryte med chili con carne gir smil på alles lepper. Du bestemmer selv hvor heit du vil ha den. Jo mer chili, jo sterkere blir den.

Lørdag: Kyllinglår med honning og rosmarin

Når du gnir kyllinglårene inn med honning og rosmarin løfter du dem ut av kjedelighetens rike og over i æresdivisjonen. Begynn med å legge sitronskiver i bunnen av en ildfast form og spre noen rosmarinkvister på toppen før du har i kyllinglårene og pensler med marinaden.

Du kan også ha marinaden i en plastpose, ha i kyllinglårene og klemme det sammen i posen om du synes det er enklere.

Legg gjerne noen grønnsaker i formen også (selv om det ikke står det i oppskriften). Servér dem gjerne med hjemmelaget potetmos.

Søndag: Elgkarbonader

Vi avslutter denne uken med noen saftige og mettende elgkarbonader. De serveres på tradisjonelt vis med erter og brun saus.

Ha en velsmakende uke!

Les også:

Kule oppskrifter med kjøttdeig

Billige hverdagsmiddager

Bare de flinke klarer denne quizen

Mandag:

Erik Hannemann

Sitronpasta med pinjekjerner

Så enkelt er det å lage pasta med mye, god smak.

Ingredienser:

250 g pasta

3 stk egg

100 g parmesan

1 stk sitron

75 g pinjekjerner

eventuelt litttimiantil pynt

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Linnea press/Jes Buusman

Pastinakk- og persillerotsuppe

Her du en super høstsuppe med smak av persille.

Til 3 porsjoner:

1 ts karri

2 stk persillerøtter

1 stk pastinakk

1 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 ss olivenolje eller rapsolje

0,5 ts salt

5 dl vann

2 dl matfløte

Til servering

pastinakk staver

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

BBCLifestyle

Marokkansk fiskerett

Denne fiskeretten henter krydderiene fra Nord-Afrika.

Til 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

1 stk rødløk, grovt hakket

1 stk søtpotet, i biter

1,5 ts ras el hanout, krydder blanding (se nedenfor)

1 neve aspargesbønner

400 g tomater på boks

1 stk rød chili

2 ts brunt sukker

2 ts fiskesaus (asiatisk)

0,5 stk lime, saften

500 g hvit fisk efilet i biter

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Alf Børjesson

Kyllinglår med smak av honning og rosmarin

Du kan bruke rå eller ferdig grillede kyllinglår i denne retten. Om de er rå må du beregne ca 10 minutter steketid først.

Til 4 porsjoner:

4 stk grillet kylling lår

1 stk løk

1 stk sitron i skiver

2 kvist rosmarin

Honningmarinade:

2 ss honning

2 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Elgkarbonader

Elgkarbonader er ikke som andre karbonader.

Til 4 porsjoner:

800 g kvernet elgkjøtt

0,5 stk rødløk

0,5 ts muskat

0,5 ts ingefær (tørket)

4 ss rømme

2 ts salt

3 skiver loff

2 skiver bacon

Saus

5 stk champignon og gjerne tørket steinsopp

1 stk løk

4 dl fløte

4 ss madeira

Ertepuré

200 g erter, frosne

4 ss smør

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!