Mandag: Stuing med kokosmelk

Vi begynner uka med en kul og veldig god og litt julete stuing. Krydderne er ingefær, nellik og kanel. Og ellers er det vanlige vintergrønnsaker på menyen, for eksempel gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli.

Det som gjør denne stuingen fortreffelig er den fløyelsmyke kokosmelken. Servér med ris!

Tirsdag: Stekt fisk med asparges og reddiker

En enkel fiskerett med få ingredienser hvor du steker torsk, asparges og reddiker og serverer maten på ris (couscous, bulgur eller linser).

Onsdag: Kyllingsnitsel med salviesmør

Denne kyllingsnitselen lages på klassisk vis ved å gjøre følgende:

  • Legge pisket egg på en tallerken
  • Revet parmesan, gult sitronskall, timian og salvie på en annen
  • Brødsmuler på den tredje

Vend kyllingbrystene godt rundt i alle tallerkenene (altså: begynn på den øverste!). Så ender du opp med nydelige kyllingsnitsler som du serverer med poteter og gjerne en enkel salat.

Torsdag: Fisk med dillstuede poteter

Dillstuede poteter er alltid velkomment på middagsbordet. Men, denne gangen får faktisk poteter og fisk følge av en fin, julete rødbetesaus.

Fredag: Pytt-i-panne

En enkel pytt-i-panne sørger for at denne fredagen blir fin. Faktisk er det noen biter med ribbe i den. Bare for å erte smaksløkene ørlite.

Lørdag: Pinnekjøttsuppe

En uvant måte å lage pinnekjøtt på dette her, men likevel veldig artig og interessant. Her får nemlig pinnekjøttet uvanlig følge. Ingefær, chili, hvitløk, kanel og nellik er nemlig med på festen. Og så koker du pinnekjøttet. Jeg lover at det kommer til å lukte mer jul enn noensinne på kjøkkenet ditt! Perfekt for å komme i julestemning.

Søndag: Fiskepai med potetmos

Vi runder av denne førljulsuka med en enkelt fiskepai. Det er 250 gram med reker i denne oppskriften. Har du ikke ork til å skrelle reker kan du droppe det og erstatte med mer fisk.

Paien er toppet med potetmos - alltid en god idé!

Ha en fin førjulsuke med julesmaker.

Les også:

Pinnekjøttet trenger denne stappa

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Ribbe: Den beste måten å lage ribbe på

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Til 4 porsjoner:

1,2 kg gulrøtter

2 ss olje

0,5 stk løk

1 ts salt

2,5 cm ingefær

4 stk nellikspiker

1 knivsodd kanel

4 dl kokosmelk

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Til 4 porsjoner:

Kyllingen

1 dl hvetemel

2 stk egg

25 g parmesan

1 stk sitron

4 kvist timian

30 stk salvie

1,5 dl griljermel

1 ts salt

pepper, kvernet

4 stk kyllingbryst

50 g smør

smør, til steking

Potetene

10 stk poteter

2 stk timian

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Øystein Westlie

Ørretfileter med dillpoteter og rødbetsaus

Til 4 porsjoner:

600 g poteter

250 g cherrytomat

50 g parmesan

1 stk hvitløksfedd

225 g rødbet

1 stk appelsin, finrevet skall

1 ss pepperrot, fra tube

12 stilker dill

4 ss olivenolje

salt og pepper

1 dl lettrømme

2 ss sennep, grov

700 g ørretfilet, med skinn

25 g smør

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Pytt-i-panne

Dette er pytt-i-panne med ribbe.

Til 2 porsjoner:

150 g ribbe

150 g pølse

4 stk poteter

1 stk løk

2 stk selleristenger

persille

smør/oljetil steking

2 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Øystein Westlie

Fiskepai med potetmos

Dette er en morsom fiskepai å lage. Toppen av fiskepaien dekkes av potetmos som stekes gyllen før servering.

Til 4 porsjoner:

250 g scampi

1 kg poteter

1 dl melk

3 dl matfløte

2,5 dl hvitvin

2,5 dl vann

1 stk purre

2 stk vårløk

salt og pepper

250 g laksefilet uten skinn og bein

500 g seifilet

25 g hvetemel

75 g smør, romtemperert

2 stilk dill

1 stilk persille

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Suppe på pinnekjøtt

En pinnekjøttsuppe ringer julen inn på en fin måte. Ja, for pinnekjøtt er for godt til å bare serveres én gang i jula.

Til 4 porsjoner:

1 kg pinnekjøtt

2 dl linser

1 stk løk

2 stk rød chili

5 fedd hvitløk

2 stk tomatboks

koriander

2 ss sitron skall (bare det gule)

2 ss finrevet ingefær

olje/smør til steking

1 ss kanel (eventuelt)

1 ts kardemomme (eventuelt)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!