Mandag: Pasta parmesan

Meatless monday har blitt så populært at det har nådd Forsvaret, en institusjon ikke alle forbinder med nytenkning, raddisveggismat og matmiljøvennlig tankegang. Tommel opp!

Vi følger opp med en vegetarrett denne mandagen, i sympati med en ideologi som er full av gode intensjoner. Pasta med persille, tomat og hvitløk som overdrysses med rikelig parmesan er uansett digg - og hvem savner vel egentlig kjøtt da?

Tirsdag: Stekt fisk med reddiker og asparges

Dette er en lekker liten rett som alle kan lage. Stek fisken etter disse prinsippene og nyt de deilige, gylne fargene på reddikene og aspargesen.

Onsdag: Jordskokksuppe

Dette er tiden for gode, varmende supper. Og for alle som har spist seg lei på blomkålsuppe denne høsten kommer en jordskokksuppe som en beleilig innslag. Jordskokker var vriene å få tak i for noen år siden, men nå dukker de opp stadig oftere i butikkene. Og får du tak i jordskokk, så er resten en lek.

Torsdag: Kylling med vårløk

Kyllingklubber som stekes med litt honning gir en herlig og lekker farge. Dette er en rett som virkelig forsvarer sin plass som "hverdagsmat". Inn med kyllingen, så vårløk som du deler på tvers og så hiver du noen mandler i stekepanna. Vips! God torsdag!

Fredag: Empanadas

Enkle empanadas lager du raskest om du kjøper deg ut av problemet med deigen. Det finnes nemlig ferdig paideiger. Skal innrømme at jeg har brukt det knepet noen ganger, men det er jo ikke spesielt vanskelig å lage paideig - bare sjekk denne.

Empanadas er altså fylte, små herligheter som stekes i ovnen til osten på toppen får akkurat den fargen du liker best.

Lørdag: Grillspyd

Disse spydene er egentlig laget for grillen, men du klarer fint å steke dem i stekepanna (eller grillpanne, selvsagt).

Søndag: Asiatisk laks

Vi runder av denne uka med asiatisk laks. Den er ikke vrien å lage og passer en rolig, fin søndag godt.

Ja, så hadde det vært godt med en kakebit. Jo, jeg foreslår den heidundrande snickerskaka!

Ha en herlig uke!

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med tomat, hvitløk og persille

Den aller enkleste pastaen. Italiensk mat på sitt beste.

Til 4 porsjoner:

1 kvast persille, finhakket

2 fedd hvitløk

4 stk tomat

400 g pasta

olivenolje

salt og nykvernet pepper

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

BBCLifestyle

Jordskokksuppe

En jordskokksuppe med masse sopp.

Til 4 porsjoner:

Til suppen

200 g jordskokk, renset og hakket

200 g sopp, shiitake

1 stk løk, hakket

1 fedd hvitløk, hakket

1 kvist timian

1 ss smør

1 ss rapsolje

1 l kyllingbuljong

1 dl hvitvin

Salaten

1 ts honning

1 ts eplecidereddik

1 ss rapsolje

0,5 stk rødløk, i tynne skiver

100 g friséesalat

100 g røkt rype kjøtt, i skiver

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Kylling med vårløk

Dette er skikkelig hverdagsmat som det smaker godt av. Kylling med vårløk, nøtter og honning er middagen som redder deg fra kjedelighetens store gap.

Til 4 porsjoner:

10 stk kyllingklubber

2 ss olje

1 ss honning

10 stk vårløk

1 neve mandler

salt og nykvernet pepper

4 dl basmatiris

2 ss soyasaus

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

Saftige grillsyd og superenkel salat

Til 4 porsjoner:

1,5 ts engelsk sennepspulver

1,5 ts paprikapulver

1 ts salt og nykvernet pepper

3 ss olivenolje

500 g entrecôte

Gresk salat med vannmelon

150 g salatblanding

400 g tomat

4 skiver vannmelon

0,5 stk rødløk

20 stk oliven, sorte

100 g fetaost

1 fedd hvitløk

3 ss olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!