Ukemenyen er klar.

Det er ikke lenge før vi spiser og pinnekjøtt, men denne uka holder vi stadig julematen en armlengde unna. I stedet er det fisk, karri og en australsk burger på denne ukens ukemeny.

Mandag: Pandorato og et italiensk grønnsaksfat

Skal du ha en kul og rask mandagsmiddag er pandorato noe for deg. Skjær loff (eller brød) i tykkeskiver og de dem nesten i to. Legg mozzarella og skinke i "lomma", dypp skivene i en blanding av melk og pisket egg og stek dem gylne i smør. Server dem med et deilig og friskt italiensk grønnsaksfat.

Tirsdag: Karrisuppe

Denne suppa er perfekt mat når det er litt hustrig ute. Varm og velduftende karrisuppe med kylling er middagsløsningen i dag.

Onsdag: Fiskepai

Denne paien blir lekker nå ovnen gjør den gyllen og brun på toppen. I oppskriften er det reker, men de kan droppes om du synes det blir for omstendelig på en hverdag.

Torsdag: Kylling og chevre

Denne kyllingretten tar maks 20 minutter å lage. Stek kyllingen (lurt å gjøre det på denne måten) og del opp fennikel, eple og bland godt med dressing i en bolle. Server kyllingen på grønnsakene og legg på biter med chevre. Med litt trening klarer du kanskje denne på ti minutter.

Fredag: Gryte som servers med yoghurt og koriander

Denne fredagen er det kos med karri. En gryte som vil glede alle og enhver når du serverer dem med en tykk yoghurt og frisk koriander.

Lørdag: Australsk burger

Den australske burgeren er omstridd, men alle er enige om at den skal serveres med rødbeter. Det skulle man tro passet nordlige forhold bedre enn surferne der nede.

Uansett, her er en video som viser hvordan den lages:

Søndag: Ovnsbakt laks med auberginer som tilbehør

Laksen bakes i med dill og serveres med mandler og asparges. I tillegg griller jeg noen auberginer og lager den superdeilige hvitløksdressingen til.

Med det ønsker jeg alle en smakfull uke!

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Her er den beste oppskriften på ribbe

Mandag:

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Til 4 porsjoner:

2 stk mozzarella

1 stk loff

2 stk egg

1,5 dl melk

pepper, kvernet

8 skiver spekeskinke, eller mer

sardin

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Linnea press/Jes Buusman

Karrisuppe med kylling

En varmende, god suppe med masse karri.

Til 4 porsjoner:

2 stk gulrøtter

1 stk grønt eple

1 ss karri

1 ss oliven olje, eller rapsolje

3 dl kokosmelk

5 dl grønnsaksbuljong

salt og pepper

Til servering

200 g kyllingfilet

1 ts koriander, malt

salt

2 ts olje

persille

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Øystein Westlie

Fiskepai med potetmos

Dette er en morsom fiskepai å lage. Toppen av fiskepaien dekkes av potetmos som stekes gyllen før servering.

Til 4 porsjoner:

250 g scampi

1 kg poteter

1 dl melk

3 dl matfløte

2,5 dl hvitvin

2,5 dl vann

1 stk purre

2 stk vårløk

salt og pepper

250 g laksefilet uten skinn og bein

500 g seifilet

25 g hvetemel

75 g smør, romtemperert

2 stilk dill

1 stilk persille

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Kylling og chèvre

Middag på 20-minutter. Dette middagstipset er gull verdt.

Til 4 porsjoner:

2 stk fennikel

4 ss olivenolje

2 stk sitronbåter

2 stk eple

150 g mild chèvre

4 stk kyllingbryst

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Øystein Westlie

Curry med kjøtt og ris

Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Les gjennom alt før du begynner.

Til 4 porsjoner:

Ris

4 dl ris

6 dl vann

1 ts salt

Marinade

15 stk safrantråder

1 ss h-melk

30 g ingefær, fersk

2 stk rød chili

8 fedd hvitløk

30 g mango

2 ss gresk yoghurt

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts sukker

400 g mørbradstek

Krydderblanding

2 stk løk

1 dl olivenolje

1 stk kanelstang

2 stk kardemomme

2 stk nellikspiker

2 stk laurbærblad

1 ts salt

Til servering

gresk yoghurt

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

BBCLifestyle

Australsk hamburger

Australske hamburgere er ikke som andre hamburgere.

Til 4 porsjoner:

500 g kjøttdeig

1 stk litenrødløk

1 neve persille, finhakket

2 ts dijonsennep

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk ananas, skrelt og delt i skiver

4 stk hamburgerbrød

2 stk rødbet

salatblader

4 stk egg, stekte speilegg

BBQ-saus

50 g brunt sukker

100 ml hoisinsaus

1 ss honning

3 ss soyasaus

1 ss fiskesaus

3 ss risvineddik

1 stk rød chili, hakket

4 fedd hvitløk, knust

2 ts ingefær, finhakket

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Til 2 porsjoner:

400 g laks

1 kvast dill

salt og pepper

8 stk asparges

1 neve mandler

20 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!