Mandag: Linsesuppe med chorizo

Vi begynner uka med en mettende og smakfull suppe med linser. Dette er lindrende mat når høstkulda melder seg. I den tykke suppa, som grenser mot en stuing, er det plenty med chorizo som er med på å gi suppa den varmen som også kommer deg til gode når du spiser den.

Tirsdag: Kveitemiddag med fabelaktig potetsalat

Midtukeluksus med kveite på bordet. Det unner vi oss denne tirsdagen. Oppskriften oppfordrer deg til å steke hvitløk og paprika (i bittesmå terninger) og ha på fisken. Som tilbehør foreslår jeg å lage en god potetsalat til - gjerne denne med pinjekjerner.

Onsdag: Nudelsuppe med kylling eller svinekjøtt

Det går en stund mellom hver gang nudelsuppe dukker opp som middagsmat, men det er som regel et hyggelig gjensyn. Dette er en svært uformell seanse hvor du kan bruke kyllingkjøtt (som i oppskriften) eller svinekjøtt.

Torsdag: Kylling med chili

Det er en av de mange, flinke matbloggerne som har laget denne kyllingretten med chili. Bland olje, balsamicoeddik, kapers, limeskall og chilipepper og ha det over pasta med tomater og ruccola. Hverdagsmat på sitt aller enkleste.

Fredag: Chicken masala

Gode og varme krydderier gjør seg godt på høstfredagene. Om du serverer hjemmelagde nanbrød og supergod ris til er mye gjort.

Lørdag: Hjort i madeirasaus

En skikkelig jålete lørdag blir det når du setter hjort på bordet. Servér den med gratinerte poteter og denne himmelske madeirasausen. Da blir alle glade.

Søndag: Bacalao

Denne gryta egner seg særdeles godt til å avslutte uka. Bare du husker å legge fisken i vann så er det resten er lek. Faktisk tar det ikke mer en 5-10 minutter å gjøre i stand gryta. Men, så må den koke en god stund.

Med det ønsker jeg en riktig god matuke!

Mandag:

Erik Hannemann

Linsesuppe med gode smaker

Denne linsesuppa er krydret med kumin og koriander.

Ingredienser:

3 dl linser, røde

1 stk løk

1 ts kumin

1 ts koriander (tørket)

150 g chorizopølse

1 ts tomatpuré

2 ss flytende kylling kraft

salt og pepper

1 ts rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Christopher Sjuve

Kveite med godt tilbehør

Kveitemiddag? Her er alt du trenger for en skikkelig god kveitemiddag!

Ingredienser:

2 skiver kveite

salt og pepper

olivenolje

1 stk paprika

7 fedd hvitløk

2 ss persille, finhakket

1 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Synøve Dreyer

Pad thai - stekte nudler

Dette er en av Thailands mest berømte retter.

Til 4 porsjoner:

2 stk kyllingfileti strimler

0,5 dl soyaolje

1 fedd hvitløk, hakket

4 stk vårløki ringer

100 g reker

1 dl bønnespirer

4 stk egg

250 g risnudler

2,5 dl hønsebuljong

2 ss ketchup

1 ts chilipasta (sambal oelek)

2 ss soyasaus

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Heidi Kind

Chili-lime kylling med pasta

En enkel, herlig, liten rett med kylling og chili.

Ingredienser:

3 stk kyllingfilet

salt og pepper

5 stk cherrytomat

150 g lasagneplater

0,5 dl ruccola

0,25 dl olivenolje

0,5 ss balsamico

0,5 ss kapers

1 ss limeskall

1 stk små, røde chili

smør

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og Madeirasaus

Hjortefileten serveres med poteter som er gratinert med hvitløk, fløte og ost. Madeirasausen er smaksatt med rognebærgelé og hjortekjøttet har fått følge av bacon. Denne oppskriften er luksus på tallerken.

Til 2 porsjoner:

Poteter og persillerøtter

8 stk hvitløksfedd

500 g poteter

100 g ost

2 dl kremfløte

2 stk Store persillerøtter

Saus:

1 stk sjalottløk

2 dl madeira

2 ss rognebærgelé

2 dl viltbuljong

Kjøttet

400 g hjortefilet

4 skiver bacon

Garnityr

1 stk tomat

1 stk gul paprika

1 dl kremfløte, pisket

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!