Denne uka er proppfull av gode smaker. Det enkleste er en superlett ertesuppe. Og det rareste er en viltburger. Kos deg!

Mandag: Ertesuppe

Denne tar faktisk bare 10 minutter å lage. Fres løk og hvitløk i en kjele, ha i en skvett vin, erter, fløte og kok opp før du kjører det glatt med en stavmikser. Servér gjerne med litt brød og en klikk crème fraîche.

Tirsdag: Marokkansk fiskerett

Denne oppskriften låner vi av Bill Granger fra Australia (som har en TV-serie på BBCLifestyle i disse dager). Her kan du se hvordan han gjør det:

Onsdag: Kjøttdeig og tomatgrateng

Dette er planke. Det eneste man bør tenke på er å steke kjøttdeigen riktig. Ellers er smakene fine og velkjente; tomater, løk, oregano og squash. Sett formen inn i ovnen så osten på toppen smelter og blir gyllen.

Torsdag: Italiensk kveite

Ingredienslista ser lang ut, men det er mye krydder. Du trenger ikke bruke alle, og du kan knuse et hvitløk og blande med majones om du ikke vil lage aioli helt fra skrætsj.

Fredag: Kylling med parmaskinke

Dette er en klassisk oppskrift hvor kyllingen først stekes til den får stekeskorpe før den pakkes inn med salvieblader og parmaskinke. Den stekes altså ferdig i stekovnen. Servér den med pasta og et glass god rødvin.

Lørdag: Luksusburger

Ukens klart mest luksuriøse rett er denne hamburgeren. Kjør litt reinsdyrskav i blenderen og bland med kjøttdeig. Og ha i en skvett Madeira eller portvin før du former denne til en farse som du steker.

Søndag: Lammestek med sellerirotmos

Lammestek står på menyen nå som lammesesongen nærmer seg (sakte, men sikkert) avslutningen. Den silkemyke selleritotpuréen som serveres ved siden er verdt et besøk i seg selv.

Denne uka avsluttes med en herlig eplekake hvor også noen pærer har fått litt plass.

Ha en velsmakende uke!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Mandag:

Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk hvitløk sfedd, knust

0,5 dl hvitvin

2 dl kremfløte

150 g erter, frosne

crème fraîche

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

BBCLifestyle

Marokkansk fiskerett

Denne fiskeretten henter krydderiene fra Nord-Afrika.

Til 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

1 stk rødløk, grovt hakket

1 stk søtpotet, i biter

1,5 ts ras el hanout, krydder blanding (se nedenfor)

1 neve aspargesbønner

400 g tomater på boks

1 stk rød chili

2 ts brunt sukker

2 ts fiskesaus (asiatisk)

0,5 stk lime, saften

500 g hvit fisk efilet i biter

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Astrid Hals

Fargeglad kjøttdeig- og tomatgrateng

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 fedd hvitløk

1 ss smør, margarin eller olje

1 bokser hakkede hermetiske tomater

3 ts hakket frisk oregano ELLER:

1 ts oregano, tørket

salt og nykvernet pepper

2 stk løk

1 stk squash

4 stk tomat

100 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

TV2

Kveite på italiensk

Til 4 porsjoner:

600 g kveitefilet med skinn

6 dl solsikkeoljeeller annen vegetabilsk olje

2 dl olivenolje

1 stk timiankvist

1 stk friskoreganokvist

1 stk friskmyntekvist

4 fedd hvitløk

0,5 stk sitron, revet skall

1 stk sitron

Vinaigrette

2 ss hakket friskmynte

2 ss hakket friskoregano

2 fedd hvitløk

4 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

1 ss kapers

2 ts hakket fruktkjøtt avsitron

1 ss pinjekjerner, ristede

Potetmos

poteter

2 fedd hvitløk

olivenolje

salt

Aioli

4 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

0,25 ts salt

pepper

1 ts sitronsaft

2,5 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Kylling.no

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Her er en deilig oppskrift med kyllingbryst. Den fungerer veldig fint når du skal lage den til mange.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

salt

pepper

salvie, frisk

4 skiver parmaskinke

100 g revet fersk parmesan

100 g revet sveitserost

500 g fersk tagliatelle, hvit eller grønn

2 dl fløte

4 stk oppskårne soltørkede tomater

hakkede, friske krydder urter

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Hamburger med viltkjøtt og sopp

Dette er en fabelaktig burger som blir superlukseriøs om du bruker både Madeira og gåselever.

Ingredienser:

200 g reinsdyrskav

200 g kjøttdeig

2 stk einebær

100 g foie gras (kan sløyfes)

4 ss madeira (kan sløyfes)

75 g parmesan

150 g sopp

1 stk løk

salt og pepper

smør/olje til steking

2 stk hamburger brød

1 ts sennep

4 stk salatblader

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Til 4 porsjoner:

0,5 potte rosmarin

2 stk hvitløk

1 stk lammelår

2 stk selleri røtter

200 g smør

1 kg poteter

olje

4 dl rødvin

2 ts sukker

1 ts maisenna

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!