En ny matuke er allerede i gang. Det gjelder å legge en plan. Her er mitt forslag:

Mandag: Pasta med spinat og feta

Vi begynner med den enkleste retten, som vanlig. Stek bacon sprøtt og ha i masse frisk spinat og bland inn fetaost. Nå har du en knallenkel og kul "pastasaus".

Tirsdag: Fiskesuppe

Denne fiskesuppe henter fram det beste fra både blåskjell og laks. Om du vil ha litt mer grønt i, er denne et fint alternativ.

Onsdag: Kjøttdeig og makaroni

Macaroni 'n cheese er studentmaten sin. Dette er varianten for alle med fast inntekt - med kjøttdeig.

Torsdag: Torsk

Det er Geir Skeies oppskrift som jeg henter fram fra vårt rikholdige arkiv. Her får torsken følge av gresskar som er en artig kombinasjon nå på høsten.

Fredag: Pizza

Tynn og italiensk - det liker vi. I alle fall når det kommer til pizza. Denne er klassisk med oregano, tomat, spekeskinke og mozzarella.

Lørdag: Quesadilla

Vi skal til Sør-Amerika! Og de gode nyhetene er at reisen slett ikke tar lang tid eller er spesielt komplisert. Dette blir veldig godt fordi brødene blir så sprø når de stekes i stekepanna.

Søndag: Lammegryte

Vi avslutter denne matuka med en skikkelig, god og varmende lammegryte.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Mandag:

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Til 4 porsjoner:

600 g pasta, fersk

4 ss fetaost, i terninger

400 g spinat, frisk

4 stk tomater

3 ss smør

2 stk sitronbåter

1 fedd hvitløk

4 skiver bacon

2 ss valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Alf Børjesson

Suppe på laks og blåskjell

Kremet fiskesuppe, denne med blåskjell til en forandring, er noe de fleste liker. Server den til hverdags eller til fest. En urteolje er spennende tilbehør.

Til 4 porsjoner:

400 g laksefilet

500 g friske blåskjell

0,5 stk sjalottløk, hakket

olje

2 dl hvitvin

4,5 dl kremfløte

0,75 dl helmelk

1,5 ss kaldt smør

salt og pepper

2 ts finstrimlet estragon

Til servering

1 dl hakkede krydder urter f.eks. persille, basilikum, timian, dill

2 dl olivenolje

brød

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Kim Holthe

Makaroniform med kjøttdeig

Velsmakende og lettvint form som gjerne kan gjøres klart kvelden i forveien.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 ss smør

8 dl makaroni

1 stk Fedd med hvitløk

1 ts salt

0,5 ts pepper

Hvit saus:

1 ss smør

1,5 ss hvetemel

5 dl melk

salt og pepper

1 stk purre

1 ss oregano

100 g revet hvitost

1 kvist tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

godfisk.no

Torskeflakes i gresskarsuppe

Superkokk Geir Skeie gir deg oppskriften på gresskarsuppe med torsk.

Ingredienser:

300 g torskefilet

2 stk hvitløksfedd

2 ss olivenolje

salt og pepper

Suppe:

500 g gresskar

1 dl crème fraîche

5 dl fiskekraft

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Foto: Mari Svenningsen

Afghansk lammegryte med spinat

Dersom du er lysten på å prøve en gryterett utenom det vanlige, anbefales denne fra Afghanistan.

Til 4 porsjoner:

1 kg grytekjøtt med bein av lam

2 ss olivenolje

3 stk løk

2 fedd hvitløk

2 ts gurkemeie

0,25 ts muskat, malt

0,25 ts kardemomme, malt

1 ts chilipulver

0,5 ts kanel, malt

4 bokser hermetiske tomat er i biter, uten væske

2,5 dl lam mekraft eller kjøttbuljong

150 g spinat, frisk

1 dl yoghurt naturell

1 ss sitronskall, revet

1 ts salt

2 ss pinjekjerner, ristede

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!