Hver uke kommer en ny ukemeny!

Du kan se alle ukemenyene her. Er det lenge igjen til lønning, så sjekk også vår billigste ukemeny her.

Mandag: Potetsuppe

Denne fine, enkle suppen er starten på en god uke. Kokte poteter moses og forvandles til en kul rett når vi sper på med litt kyllingkraft og parmesan.

Tirsdag: Couscous med spekeskinke

Det er raskere enn pasta, halvparten av tiden, og enklere å sette god smak på. Hemmeligheten til mange av mine vellykkede matuker heter couscous. Couscous fås kjøpt i de fleste matbutikker og lages ved å koke opp vann og så la det trekke. Omtrent tre minutter senere er maten klar.

De enkleste jeg gjør er å hakke grønnsaker (sukkererter, tomater, paprika, agurk) og blande couscousen med olivenolje (eller smør) og urter, typisk persille, estragon, koriander eller mynte. (Den oppskriften jeg bruker som utgangspunkt finner du her).

Denne varianten skiller seg ut med at den er jazzet opp med litt spekeskinke. Det gjør couscousen ny og kul.

Onsdag: Pasta med kjøttboller

Av mange hverdagshelter er pasta med kjøttboller en av dem vi oftest kommer tilbake til. Har du lyst til å lære den svært enkle (og like imponerende) kunsten å lage pasta selv, så sjekk denne videoen.

Jeg har oppdaget to ting med å lage pasta selv: 1) det er mye lettere enn du tror og 2) folk blir mektig imponert. Og det tar slett ikke lang tid heller.

Torsdag: Makrell med epletzatziki

Kanskje spiser vi i disse dager sesongens siste makrell. Det er vemodig, men sant. Om du serverer den med en epletzatziki, får du kanskje feriefølelsen til å blaffe litt opp i deg. La oss håpe det.

Fredag: Kjøttgryte med chorizo

Ukens sikringskost kommer fredagen. Det er en klassisk kjøttgryte hvor chorizoen spiller rollen som krydder. Og det er som regel vellykket.

Tips: Dersom det blir noe til overs, kan du lage lunsj dagen etter ved å gjøre følgende: Pisk egg og melk, sikt i litt mel og ha resten av gryta i eggeblandingen. Så heller du dette i muffinsformer og steker dem på 180 grader i en halvtimes tid. Servér med salat!

Lørdag: Ovnsbakt kylling med grillede auberginer

En av mine nyoppdagelser, Simon Hopkinson (jeg hører noen sier "velkommen etter" her...) står for hovedretten, nemlig ovnsbakt kylling. Og sannelig, han står for tilbehøret også.

Hans oppskrift på grillede (eller stekte) auberginer er super. Hemmeligheten ligger i dressingen som lages av hvitløk som kokes, jepp, to ganger før den blandes med sennep, olje og sitron. Her er auberginoppskriften.

Søndag: Bakt laks eller ørret

Vi avslutter på klassisk manér med bakt laks, eller ørret. Oppskriften fungerer utmerket til begge deler. Ideen med denne retten er å lage en kul saus med appelsinsmaker samtidig som at laksen bakes i ovnen.

Forsøk for eksempel å servére denne med potetpannekake.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Couscous med spekeskinke

Couscous som ikke verden har sett maken til.

Ingredienser:

4 dl couscous

3 dl vann

2 ss kyllingbuljong, eller to terninger

8 skiver spekeskinke

50 g smør

1 stk rød paprika

1 stk gul paprika

0,5 stk agurk

1 fedd hvitløk

1 stk løk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Til 4 porsjoner:

2 stk makrell på rundt halvkiloen

6 ss mel

olje til pensling

2 ss smør

godt med salt

pepper, svart

1 stk sitron

400 g matyoghurt

3 stk Granny Smith eple r

4 fedd fersk hvitløk, eller 1 fedd vanlig

2 stk agurk

olivenolje, extra virgin

maldonsalt

pepper, svart

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Linnea press

Kjøttgryte med chorizo og avokadoyoghurt

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

2 stk chorizopølse

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

2 stk paprika, rød

1 ss olivenolje

1,5 ts paprikapulver

1 bokser tomater, hakkede

1 stk buljongterning

1 dl vann

1 bokser bønner, hvite

0,5 ts sambal oelek

1 ts salt

koriander, hakket

Avokadoyoghurt

2 stk avokado er

1 ss sitronsaft

1 stk hvitløksfedd

1 dl yoghurt naturell

1 dråpe tabasco

1 knivsodd salt

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!