Vi klemmer til med en ny ukemeny. Målet med disse menyene er å lage enkel hverdagsmat, som for eksempel gulrotsuppe og fiskepinner, men også en og annen du kanskje ikke har forsøkt å lage før. Prøv deg for eksempel på en saltimbocca eller tikka masala og få en morsommere matuke!

Mandag: Gulrotsuppe

En av de virkelig store er denne gulrotsuppa. Det morsomme med denne er at når du kan den, kan du også lage sellerisuppe, potetsuppe, blomkålsuppe og an drøss andre supper. Fremgansmåten er mer eller mindre den samme.

Tirsdag: Fiskepinner

Fiskepinner lages altså ved å typpe fiskebiter i mel, piskede egg og griljermel før du steker dem. Servér dem med en kul potetkake og kanskje litt ertepuré.

Onsdag: Saltimbocca

Saltimbocca høres like kult å lage som det er å spise. Du banker et kyllingbryst flatt, legger på skinke og urter (helst salvie), ruller det sammer og steker det. Servér med pasta, noen tomaer og gjerne noen kapers om du liker det.

Torsdag: Tikka masala

En av de enkleste måtene å lage "indisk kylling" på er denne: Bland sammen hakkede tomater, kokosmelk, yoghurt, hvitløk, garam masala-krydder og kyllingbiter. La de bake i ovnen. Vips, så har du mat om en times tid. Du kan også slå to fluer i ett smekk og bake grønnsakene i samme form.

Du kan servere ris til.

Fredag: Chili con carne

Chili con carne er av de virkelig store på den kulinariske stjernehimmelen. Min oppskrift er for nybegynnere og har ikke mye chili i seg. Så, jeg oppfordrer deg til å prøve med litt mer om du føler deg moden for det.

Lørdag: Ovnsbakt pasta

Her får du herlige, velkjente smaker av tomat, rødvin, basilikum og mozzarella. Vi har med en sikker vinner å gjøre. Italiensk mat på sitt beste.

Søndag: Fiskeburger

Vi avslutter uka med en herlig fiskeburger. Den vil gled både unge og gamle. Garantert!

Med denne menyen ønsker jeg alle en superfin matuke!

Mandag:

Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Til 2 porsjoner:

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Fiskepinner

Så enkelt er det å lage hjemmelagde fiskepinner.

Til 2 porsjoner:

300 g laksefilet, eller annen fisk

2 stk egg

3 ss hvetemel

5 ss brødrasp

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 stk chili, rød

2 ss olivenolje

3 bokser tomater, hakkede

1 dl vann

1 potte basilikum

1 ss rødvinseddik

1,5 ts salt

1 ts pepper

400 g pasta, penne

3 dl parmesan, nyrevet

2 stk mozzarella

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!