Ny mandag, ny ukemeny! Hver uke kommer det en ny ukemeny med forslag til middager hele uken. Det er alltid en blanding av gamle travere og nye oppskrifter. Du kan se alle ukemenyene her.

Denne uken får du blomkålsuppe først og laks til slutt med en av sommerens under, nemlig nykål!

Mandag: Blomkålsuppe

En fløyelsmyk suppe begynner denne uka med. Den er smaksatt med litt muskat og serveres med sprøtt bacon. God start?

Tirsdag: Sellerirotremulade og røkt laks

Er du ute etter en enkel middag så la denne bli en del av repertoaret. Alt du trenger å gjøre er å kjøre sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft i blenderen og blande det med fyrstikkstore biter av sellerirot. Og dette serverer du med røkt laks.

Om du ønsker det kan du servere brød til, men det er ikke nødvendig.

Onsdag: Saltimbocca

Mange ble fristet til å lage denne kyllingretten da de så saken. Og det er det god grunn til! For dette er klassisk, enkel, smakfullt og raskt: Rull kyllingbrystet i salvie og parmaskinke før du steker det. Kyllingen serveres med pasta, helst fersk!

Torsdag: Torsk med hasselnøtter

En gammel kjenning er på pletten denne torsdagen. Torskefileten rulles i en blanding av hasselnøtter, rosmarin og (jepp!) rosiner. Servér gjerne verdens beste potetsalat til (mine ord, jeg ber om å bli trodd!).

Fredag: Kylling med potetmos

Dette er en hverdagshelt i ny drakt. Retten består av kyllingkjøtt, potetmos og grønne bønner. Men, når du gjør sånn som på bildet, så blir det plutselig litt smålekkert. Og vips, så forsvarer den også plassen på fredagsbordet.

Lørdag: Grillede karbonader med potetsalat

Denne lørdagen legger jeg dugelig karbonader på grillen. Og løktilbehøret har jeg laget på forhånd. Potetsalaten er den klassiske, kremete varianten.

Jeg kommer også til å grille noen auberginer og noen squash, men det er kanskje bare meg?

Søndag: Laks med dill og nykål

Laksen får denne gangen selskap av den deilige nykålen (eller spisskål) man bare får på denne tiden av året. Kålen kokes lett før den vendes i smør, litt hvitløk og masse gressløk eller dill.

Det er ikke poteter eller annen stivelse i oppskriften. Om du ønsker det kan du servere (bakte) poteter eller ris til.

Ha en velsmakende uke!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Karbonader med god løk

Karobonader blir best når du serverer med denne løkkompotten.

Ingredienser:

500 g karbonadedeig (eller renskåret kjøtt som du kverner selv)

salt og pepper

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 ts potetmel om deigen ikke henger godt nok sammen

Løkkompott

2 stk løk

1 ss sukker, gjerne brunt sukker

3 ss smør

2 ss rødvinseddik

3 ss rosiner

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kremet potetsalat

Gårsdagens potetrester blir til supergod potetsalat på 3 minutter!

Til 4 porsjoner:

750 g poteter

40 g sylteagurk

1 stilk løpstikke

1,5 dl yoghurt naturell

1 dl lettrømme

3 ss majones

0,5 ts salt

1 ts pepper, kvernet

0,25 ts sukker

2 ts sitron, saften av den

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Laks med nykål og dill

Laks med nykål og dill får følge av noen deilige aromater i denne retten.

Ingredienser:

0,5 stk nykål

0,5 stk salathode

3 ss gressløk, finhakket

1 fedd hvitløk

2 kvast dill

400 g laks

3 ss smør

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!