Ukemeny
Ukemeny med deilige smaker
Sommerlig mat på denne ukens ukemeny.
Ny mandag, ny ukemeny! Hver uke kommer det en ny ukemeny med forslag til middager hele uken. Det er alltid en blanding av gamle travere og nye oppskrifter. Du kan se alle ukemenyene her.
Denne uken får du blomkålsuppe først og laks til slutt med en av sommerens under, nemlig nykål!
Mandag: Blomkålsuppe
En fløyelsmyk suppe begynner denne uka med. Den er smaksatt med litt muskat og serveres med sprøtt bacon. God start?
Tirsdag: Sellerirotremulade og røkt laks
Er du ute etter en enkel middag så la denne bli en del av repertoaret. Alt du trenger å gjøre er å kjøre sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft i blenderen og blande det med fyrstikkstore biter av sellerirot. Og dette serverer du med røkt laks.
Om du ønsker det kan du servere brød til, men det er ikke nødvendig.
Onsdag: Saltimbocca
Mange ble fristet til å lage denne kyllingretten da de så saken. Og det er det god grunn til! For dette er klassisk, enkel, smakfullt og raskt: Rull kyllingbrystet i salvie og parmaskinke før du steker det. Kyllingen serveres med pasta, helst fersk!
Torsdag: Torsk med hasselnøtter
En gammel kjenning er på pletten denne torsdagen. Torskefileten rulles i en blanding av hasselnøtter, rosmarin og (jepp!) rosiner. Servér gjerne verdens beste potetsalat til (mine ord, jeg ber om å bli trodd!).
Fredag: Kylling med potetmos
Dette er en hverdagshelt i ny drakt. Retten består av kyllingkjøtt, potetmos og grønne bønner. Men, når du gjør sånn som på bildet, så blir det plutselig litt smålekkert. Og vips, så forsvarer den også plassen på fredagsbordet.
Lørdag: Grillede karbonader med potetsalat
Denne lørdagen legger jeg dugelig karbonader på grillen. Og løktilbehøret har jeg laget på forhånd. Potetsalaten er den klassiske, kremete varianten.
Jeg kommer også til å grille noen auberginer og noen squash, men det er kanskje bare meg?
Søndag: Laks med dill og nykål
Laksen får denne gangen selskap av den deilige nykålen (eller spisskål) man bare får på denne tiden av året. Kålen kokes lett før den vendes i smør, litt hvitløk og masse gressløk eller dill.
Det er ikke poteter eller annen stivelse i oppskriften. Om du ønsker det kan du servere (bakte) poteter eller ris til.
Ha en velsmakende uke!
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Ingredienser:
1 stk Løk
2 stk Blomkål
2 dl Kremfløte
5 skiver Bacon
3 skiver Loff
Salt og nykvernet pepper
1 ts Muskat
1 ss Gressløk
Olivenolje
Denne saken ble første gang publisert 01/07 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.