Mandag: Enkel pasta med chorizo

Denne retten er en typisk sommerrett på mitt bord. Det salte gjør seg så godt i varmen. I tillegg er det litt pesto (som du absolutt kan lage selv!) og grønne bønner.

Tirsdag: Torsk med dill og squash

Torsken får gølge av dill, squash og knasende mandler. Og dessuten låner vi litt smak av appelsin til en herlig, liten hverdagsrett som gleder store og små.

Onsdag: Saltimbocca

Kyllingen blir omtyllet av den klassiske kombinasjonen av salvie og parmaskinke. Og du serverer dette stekt med en blanding av tomat, kapers sjalottløk og parmesan.

Torsdag: Ovnsbakt laks med dill og asparges

Å bake fisken i ovnen er en super måte å behandle fisken. Den varsomme varmebehandlingen gjør at den ikke blir tørr og kjedelig. Med dill og asparges blir ikke dette feil.

Fredag: Tikka masala

Lag nå denne deilige romkremen til desserten og legg i noen friske bær. Så har vi det på stell. Nå er vi klare for tikka masala! Bland sammen kokosmelk, yoghurt og hermetiske tomater, krydder og kylling og sett det i ovnen til det får den herlige, gylne fargen.

Er du virkelig i form kan du lage noen supre nanbrød!

Lørdag: Ovnsbakt kylling

Denne ovnsbakte kyllingen er så god at det bare er dumt å ikke lage den. Perfekt resultat hver gang.

Servér noen enkelt ved siden av, for eksempel denne nydelige bønnesalaten.

Søndag: Hamburger

Denne hamburgeren kan du se demonstrert her (inkludert den fine kasteteknikken!), men det er altså ikke vanskelig. Det spesielle er den herlige løkblandingen.

Vil du ha poteter til, er det lureste å teste Clotilde-potetene som blir så sprø at det er en fryd.

Ha en velsmakende uke!

Mandag:

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Til 2 porsjoner:

400 g laks

1 kvast dill

salt og pepper

8 stk asparges

1 neve mandler

20 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

BBCLifestyle

Hamburger

Sjekk denne burgeren! Det er din nye favoritt...

Til 4 porsjoner:

Hamburger

600 g kjøttdeig

1 ss smør

1 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

salt

Eddikløk

2 stk løk

1 ss smør

3 ss eplecidereddik

3 ss sukker

Ved servering

8 skiver surdeig

romanosalat

1 stk rødløk, i tynne skiver

4 ss pepperrot

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!