Mandag: Løksuppe

Det er noe med sommerregn som gjør at jeg alltid får lyst på suppe. Og hva er vel bedre trøst mot all ned- og motbør enn en rykende varm løksuppe?

Å lage løksuppe er også en genial måte å bruke det tørre brødet på. Det får nemlig et nytt liv når du har det i skålen - og så gratinerer med ost.

Tirsdag: Asiatisk laks

Laks med asiatiske smaker gjør seg godt. I denne retten møter vi på soyasaus, lime og chili. Sammen med spinat blir dette supert! Husk å lage litt god ris til.

Onsdag: Pandorato

Pandorato er det italienske svaret på french toast, men det er altså ikke søtt. Den lages med mozzarella og skinke som du legger mellom brødskivene (eller loff). Så dypper du dem i en blanding av egg og melk før du steker dem gylne i stekepanna.

Jeg foreslår å servere noen grønnsaker til, en crudité (altså oppskårne, rå grønnsaker) for eksempel som på dette fatet.

Torsdag: Sitronpasta med pinjekjerner

Denne pastaretten lages etter samme prinsippet som pasta carbonara: Pisk eggene i en bolle som tåler vann, og straks etter at pastaen er silt av (og fortsatt varm), vend den rundt i de piskede eggene.

I denne pastaretten låner vi smaker fra sitron, timian og pinjekjerner. Enkelt og genialt.

Fredag: Knekkebrød med masse godt!

Dekk et skikkelig bord med masse godt pålegg! Og legger du deg litt selen kan du også lage skrelle reker og blande med majones eller en skikkelig skagenrøre. Du finner også oppskriften på et godt pålegg med røkt makrell og du kan prøve deg på denne skinkesalaten.

Lørdag: Hamburger

Hamburger blir det denne fredagen! Og jeg håper den skal grilles.

For alle flinkiser: Slik lager du hamburgerbrødene selv! Jeg lagde dem selv for litt siden, og de er faktisk helt supre!

Jeg ser ikke bort ifra at jeg igjen skal prøve å lage pommes frites - det ser ganske greit ut når du har sett denne videoen.

Søndag: Fiskesuppe

Vi avslutter denne uka med en nydelig og klassisk fiskesuppe.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Løksuppe

Slik lager du super løksuppe. Ikke let lenger! Du finner ikke bedre løksuppe enn denne.

Ingredienser:

6 stk løk

1 dl madeira

1,5 l vann

buljongterning

100 g ost, gjerne gryere eller annen fast, hvitost

25 g parmesan

2 stk små loffskive r

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Christopher Sjuve

Pandorato

Pandorato er en kul italiensk sandwich du steker i panna. Prøv en da vel!

Til 4 porsjoner:

2 stk mozzarella

1 stk loff

2 stk egg

1,5 dl melk

pepper, kvernet

8 skiver spekeskinke, eller mer

sardin

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Sitronpasta med pinjekjerner

Så enkelt er det å lage pasta med mye, god smak.

Ingredienser:

250 g pasta

3 stk egg

100 g parmesan

1 stk sitron

75 g pinjekjerner

eventuelt litttimiantil pynt

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Christopher Sjuve

Knekkebrød

Knekkebrød er sjokkerende enkelt å lage.

Ingredienser:

600 g sammalt spelt mel

150 g smør

1 ss bakepulver

25 g sukker, helst brunt

1 ts salt

3 dl melk

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Grillet hamburger

Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.

Til 1 porsjon:

400 g kjøttdeig

salt og pepper

sitronpepper

1 stk osteskive

1 stk tomat

2 stk salatblader

2 stk sylteagurk

1 ss rømme

0,5 ts sennep

sennep

ketchup

2 stk løkringer

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Fisk- og skalldyrsuppe med masse godt i

Til 5 porsjoner:

300 g ferske blåskjell

150 g reker, pillede

150 g filet av ørret

150 g filet av hvit fisk

1 stk løk

1 stk gulrot

1 stk fennikel

0,25 stk sellerirot

1 stk purre

2 stk champignon

0,5 l fløte

100 g smør

1 l vann

2 ss hakket frisk gressløk

2 ss hakket frisk bladpersille

salt

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!