Med dagene og ukene fulle av aktiviteter gjelder det å holde energinivået stabilt med gode og lettvinte middager.

Her er menyen for deg som er i samme båt.

Mandag: Linsesuppe

Jeg har alltid vært forrykende glad i supper. All slags supper - tynne, milde, fyldige og hete. Her går alt ned på høykant. Og det er jo lite som slår en god og varm suppe når det er isende kaldt ute!

Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har altfor mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.

Tirsdag: Spaghetti carbonara med kremostsaus

Jeg er ikke bestandig like flink til å planlegge middagene vi skal spise mange dager i forveien, men har bestandig et godt lager med basisvarer stående i både kjøkkenskap og kjøleskap. Bacon bruker jeg til alt mulig hele tiden. Så lenge pakken ikke er åpnet, har den lang holdbarhet, så det bruker å være noen pakker i kjøleskapet klare til bruk. Det samme gjelder med kremost i ulike varianter. I tillegg til å være godt på skiva, gjør den seg i mange varmretter også.

Onsdag: Torsk med urter og couscous

Ungene her i huset har fått skikkelig dilla på torsk i det siste og da er ikke mor sen å be. Torsk på bordet i en fei!

Torsdag: Pizza på tykke tortillalefser med kjapp pizzasaus

Når sulten er stor og tiden knapp, er det kjekt å ha noen gode kort i ermet. Tortillalefser funker strålende som pizzabunner, og nå er det faktisk mulig å kjøpe tortillalefser som er ekstra tykke slik at de passer enda bedre som kjappe pizza-bunner.

Fredag: Kyllingsnitsel med salviesmør

Disse kyllingsnitslene lager jeg gjerne både på tavle hverdager og i helgene når jeg har bedre tid. De er jo så gode! Griljeringen gjør at skorpen på kyllingen blir helt knasende sprø mens selve kjøttet blir akkurat så saftig som kyllingkjøtt skal være.

Tips! Velg gjerne kyllingbryst med skinn på, hvis du finner det i butikken. Da er du garantert en enda sprøere skorpe.

Lørdag: Blåskjell med cider

Dette er skikkelig snaddermat som jeg elsker. Sitte å plukke og slurpe i seg saftige skjell og dyppe brødet i kraften, så jeg er sikker på at intet går til spille.

Søndag: Kjøttgryte med muskattgresskar

Gode gryter som nærmest lager seg selv er virkelig en stor favoritt som vi spiser masse av hele vinterhalvåret. Denne kan du la stå å putre på stekeplata nesten hele dagen eller sette i stekeovnen på 125 grader, og la den stå lenge.

Oppskriftene er levert av Marit Westlie, som skriver bloggen Fru Timian. Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Mandag:

Linsesuppe

Til 4 porsjoner:

100 g bacon

1 stk løk - stor

3 stk hvitløk - fedd

salt og pepper

3 stk gulrøtter

2 ss tomatpuré

250 g linser - røde

5 dl kyllingbuljong

8 dl vann

1 ss rødvinseddik

parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Spaghetti carbonara med kremostsaus

Til 4 porsjoner:

225 g bacon

450 g spagetti

salt og pepper

125 g kremost- krydder

2 stk egg

50 g parmesan

2 dl vann- kokende

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Torsk med urter og couscous

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

2 ts dijonsennep

1 ts salt

pepper, kvernet

1 kvast timian

1 neve basilikum

Couscous

2 stk gulrøtter

1 stk vårløk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt

pepper, kvernet

4 dl couscous

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Pizza på tykke tortillalefser med kjapp pizzasaus

Til 4 porsjoner:

4 ss tomatpuré

3 ss vann

2 ss olivenolje

0,5 ts oregano tørket

salt og pepper

4 stk tortillalefse

2 dl ost, revet

salami

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Til 4 porsjoner:

Kyllingen

1 dl hvetemel

2 stk egg

25 g parmesan

1 stk sitron

4 kvist timian

30 stk salvie

1,5 dl griljermel

1 ts salt

pepper, kvernet

4 stk kyllingbryst

50 g smør

smør, til steking

Potetene

10 stk poteter

2 stk timian

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Blåskjell med cider

Til 4 porsjoner:

Blåskjellene

2 kg blåskjell

4 stk sjalottløk

5 stk hvitløk - fedd

2 stk sitrongress

2 stk chili - røde

salt og pepper

3,33 dl eplesider

1 neve koriander

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Kjøttgryte med muskattgresskar

Denne bruker du litt tid på.

Til 4 porsjoner:

700 g storfe - grytekjøtt

50 g hvetemel

salt og nykvernet pepper

1 stk muskat gresskar (butternut squash)

3 stk sjalottløk

2 stk hvitløk - fedd

4 kvist timian

2 ss tomatpuré

5 dl pilsnerøl

250 g poteter, små

3 dråpe worchestershiresaus

3 dråpe rødvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!