Ukemeny

Menyen som redder uka

Her er alle oppskriftene du trenger.

Sist oppdatert

En nye uke! Og en ny ukemeny. Her finner du en masse deilige oppskrifter som skal gjøre denne uka kjempefin. God fornøyelse!

Mandag: Linsesuppe

"Meatless monday" har blitt et begrep. Faktisk oppsto det første gang under første Verdenskrig i et forsøk på å avhjelpe matressursene til den amerikanske hæren i Europa. Det amerikanske mattilsynet FDA lagde også en kampanje som het "Food will win the war" (og faktisk også Wheatless wednesday) for å minne amerikanerne om å redusere forbruket. Kampanjene dukket opp igjen i annen verdenskrig.

Og nå, i 2003, ble Meatless Monday lansert igjen, men med helt andre fortegn. Nå handler det om to ting: Den helsemessige effekten og sammenhengen mellom kjøttproduksjon og klima. Jeg slår et slag for dette denne uken med en linsesuppe som er så god, enten du er vegetarianer eller ikke (sjekk flere vegataroppskrifter her).

Tirsdag: Ovnsbakt laks

Å legge et stykke laks i ovnen, steke den perfekt, og servere den med grønnsaker er hverdagspoesi på sitt vakreste. Du kan lage den på uendelig mange måter. Denne liker jeg godt, selv om varianten med fennikel (med ørret eller laks) også rager høyt.

Onsdag: Tunfisk med aioli

For de som ikke har laget aioli før - sjekk her, og bli sjef på kjøkkenet! Resten er såre enkelt: Ha i en boks med tunfisk og kokte grønnsaker. Ja, det er ikke særlig elegant, men du verden så godt dette er.

Torsdag: Finnbiff

Finnbiff, som jeg har dilla på om dagen, er selsvskreven på ukemenyen. Det er ikke vanskelig å lage finnbiff, og reinskavet er så tynt skåret at det tiner raskt når du har det i gryta.

Fredag: Pizza

Skal du lage pizza må du sette en skikkelig pizzadeig. Har du gjort det er resten en lek. Ha på en god tomatsaus og lag noen saftige kjøttboller og god ost før du setter den i en gloheit ovn.

Lørdag: Burritos

For dem som er litt forsynt med tacos, og har laget quesadillas og vil har mer fra Mexico: Her kommer burritos!

Søndag: Svinestek

Vi lar den supre Clotilde avslutte uka med en klassisk, saftig svinesteik med krydret rødkål, epler og svisker.

Ha en supergod uke!

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Les også