Jeg har laget en splitter ny ukemeny! Hver uke setter jeg sammen syv oppskrifter som duger fint for en uke. Alle menyene finner du her.

Mandag

En herlig start på uka får du med laks og pasta. Denne rakker'n er enkel og kjapp. En liten sjalottløk, erter, frisk dill og sitron setter spiss på retten.

Tirsdag

At kylling og kanel ikke er vanlig er en vågal påstand. Det avhenger av perspektivet. Sett på de globale brillene og ta en titt på hele verdens kyllingspisere. Da er det nemlig ikke så rent få som liker kanel (ikke bare på grøt), men også på kylling.

Spe på med denne risretten så er du sikker på at du fyller kjøkkenet med godlukter.

Onsdag

Torsk! Men, nei, ikke på den måten vi husker (kokt i vann og servert med bløte gulrøtter). Den er helt super: Kjør hasselnøtter, rosiner og rosmarin i blenderen, vend fisken i pisket eggeplomme og vend den i blandingen før du steker den... Helt nydelig. Velg noe godt å servere til, for eksempel denne fabelaktige potetsalaten.

Torsdag

Enklere og billigere er vanskelig: Kok poteter og purre og mos det sammen med kyllingkraft og vend inn litt parmesan. Stek en pølsebit eller ha litt røkt laks på toppen.

Fredag

Jeg vokste opp med at fredag var brødmatdag. Gode rundstykker og rause påleggsrasjoner sto på bordet. Jeg har ikke videreført denne tradisjonen hos meg, men noen ganger synes jeg det er supert. Og da baker jeg selv. Horn, for eksempel.

Lørdag

Hadde alle visst hvor godt blåskjell er, hadde det ikke vært flere skjell igjen i sjøen. Vi som allerede vet det forstår at denne oppskriften med hvitvin, estragon og fløte blir suksess. Til alle andre: Gjør deg selv blid med blåskjell!

Søndag

Vi skal hjem igjen. Til kjøttkaker. Dette er klassiske kjøttkaker med saus, poteter, gulrøtter og stekt løk. Det er ikke så ofte jeg spiser sånn mat - så nettopp derfor gleder jeg meg allerede.

Ha en god matuke!

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kylling med kanel

Kyllingen blir morsom med denne oppskriften.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

8 stk sjalottløk

50 g rosiner

25 g pinjekjerner

salt og pepper

3 stk kanelstang

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Til 2 porsjoner:

500 g poteter

0,5 stk purre

20 g parmesan

2 ss kyllingkraft

1 stk liten pølse snabb

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Horn

Her er en super oppskrift på horn. Fyll dem med det du vil.

Ingredienser:

250 g smør

6 dl melk

50 g gjær

1 ts salt

5 ss sukker

1 kg hvetemel

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Til 2 porsjoner:

400 g blåskjell, vaskede

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

4 ss estragon, frisk, hakket

2 ss smør

0 salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Til 2 porsjoner:

Kjøttkakene

400 g kjøttdeig

2 skiver brød, vanlig eller loff

1 ts salt

1 stk egg

0,5 ts ingefær

0,5 ts muskat

0,5 dl melk

1 stk løk

Saus

2 ss mel

3 ss smør

1 dl fløte

1 ts sukkerkulør

1 stk buljongterning

2 stk gulrøtter

6 stk mandelpoteter

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: