Vi følger opp suksessen med å lage meny med oppskrifter for en hele uka. Menyen er satt sammen av enkle oppskrifter som har ingredienser som finnes i de fleste butikker. Og de er morsomme å lage, selvsagt.

På fredagen finner du klassikeren ferskt kjøtt og suppe. Den krever selvsagt litt tid til koking, nærmere bestemt to timer. Om du ikke vil gjøre det på fredag, så foreslår jeg at du koker det dagen før og setter kjøttet kaldt i kjøleskapet. MEN: om du lager eller ikke lager denne på fredag, så lov meg at du lager det. Du kommer ikke til å angre. Trust me.

Ha en smakfull uke!

Erik Hannemann

Løksuppe med madeira og ost

Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!

Til 4 porsjoner:

750 g løk

2 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl madeira (kan erstattes av en teskje sukker)

7 dl vilt buljong (eller vanlige buljongterninger og vann)

2 fedd hvitløk

0 salt og pepper

150 g ost, revet

4 skiver loff, ristet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Farsekaker med kålstuing

Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.

Ingredienser:

400 g medisterdeig

0,5 stk kålhode

2 ss mel

2 ss smør

3 dl melk

0,5 ts muskat

smør til steking

tyttebærsyltetøy

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Stekt laks med potetsalat

Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.

Ingredienser:

200 g poteter

200 g grønne bønner

0,5 stk rød paprika

1 stk sitron

0,5 dl olje

0,5 ts sukker

400 g laksefilet

1 stk tomat

0,5 dl kremfløte

2 ss lodderogn, rød

smør og olje til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Ferskt kjøtt og suppe

Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt, høyrygg eller bog

1 stk purre, i skiver

1 stk persillerot, i biter

1 stk gulrot, i biter

1 stilk stangselleri, i biter

2 stk løk, i skiver

2 ss hvetemel

3 ss smør

1 ss eddik, vanlig 7%

2 ss sukker

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!