Oppskrifter for hele uka
Ukemenyen
På fredagen finner du klassikeren ferskt kjøtt og suppe.
Vi følger opp suksessen med å lage meny med oppskrifter for en hele uka. Menyen er satt sammen av enkle oppskrifter som har ingredienser som finnes i de fleste butikker. Og de er morsomme å lage, selvsagt.
På fredagen finner du klassikeren ferskt kjøtt og suppe. Den krever selvsagt litt tid til koking, nærmere bestemt to timer. Om du ikke vil gjøre det på fredag, så foreslår jeg at du koker det dagen før og setter kjøttet kaldt i kjøleskapet. MEN: om du lager eller ikke lager denne på fredag, så lov meg at du lager det. Du kommer ikke til å angre. Trust me.
Ha en smakfull uke!
Løksuppe med madeira og ost
Ingenting er så billig og godt som løksuppe. Dette er den klassiske løksuppa som har sjenerøst med ost i seg!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
750 g Løk
2 ss Smør
1 ss Hvetemel
2 dl Madeira
7 dl Buljong
2 fedd Hvitløk
0 Salt og pepper
150 g Ost, revet
4 skiver Loff
Farsekaker med kålstuing
Farsekaker er skreddersydd for hverdager med lite tid til matlaging og magre lommebøker. De serveres gjerne med tyttebærsyltetøy, kokte poteter og kålstuing.
Se hele oppskriftenIngredienser:
400 g Medisterdeig
0.5 stk Kålhode
2 ss Mel
2 ss Smør
3 dl Melk
0.5 ts Muskat
Smør til steking
Tyttebærsyltetøy
Indisk kyllingrett
Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
2 fedd Hvitløk
2 cm Ingefær
2 ts Karri
1 ts Cayennepepper
2 ts Kumin
1 bokser Kokosmelk
1 Kylling
3 stk Tomatboks
100 g Cashewnøtter
4 ss Yoghurt naturell
4 ss Koriander, fersk
4 ss Smør
Stekt laks med potetsalat
Dette er en superenkel oppskrift på stekt laks. Sausen lages på noen minutter smaker godt sammen med grønnsakene som er smaksatt med olje og sitron.
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Poteter
200 g Bønner
0.5 stk Rød paprika
1 stk Sitron
0.5 dl Olje
0.5 ts Sukker
400 g Laksefilet
1 stk Tomat
0.5 dl Kremfløte
2 ss Lodderogn
Smør
Salt og pepper
Ferskt kjøtt og suppe
Dette er klassikeren over alle klassikere. Når kjøttet koker så lenge som i denne retten må det bli godt! Den sur-søte løksausen er også et møst.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 kg Oksekjøtt
1 stk Purre
1 stk Persillerot
1 stk Gulrot
1 stilk Stangselleri
2 stk Løk
2 ss Hvetemel
3 ss Smør
1 ss Eddik
2 ss Sukker
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 10/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.