Denne uken byr vi på kule og sunne pannekaker. Og du får stifte bekjentskap med empanadas fra Mexico samt prøve deg på å lage en skikkelig kjøttpudding.


Ha en smakfull uke!

 

Mandag: Kul pasta

Denne lille godbiten er smått genial. Ideen er å varme opp vin og fløte og smelte inn blåmuggosten. Det er sausen som helles over grønnsakene - og med noe spiseskjeer av mandelflak gjør det hele til en fabelaktig start på uka!

 

Tirsdag: Fisk i form

Tenk på retten som en idé: Bland sammen crème fraîche og vann, hell det over biter av grønnsaker og bak dem i ovnen.

Etter 20 minutter tar du den ut av ovnen, legger på biter av fisk og baker i 12-14 minutter til  - eller til fisken er ferdig.

Kult?

Onsdag: Sunne pannekaker

Disse pannekakene er så sunne at de kan spises året rundt. De lages med grove meltyper (inkludert havre). Trikset er å kjøre melet i blenderen sammen med litt, bare litt melk. Ellers får ikke knivene skikkelig tak.

Når det er helt glatt kan du spe med resten av væsken og eggene.

Hva du har på toppen er opp til deg, men selv sparer jeg syltetøyet til slutt - det er dessert.

 

Torsdag: Torsk i panna

Torsken er grei. Den kan både være festmat, men kan også spille rollen som hverdagshelt. Som i denne retten her - ta gjerne en titt på videoen.

 

Fredag: Mexikansk fredag

Empanadas er spansk og betyr bare at noe er "innpakket" i brød. Og her kan du bruke ferdigkjøpt paideig.

Og den pakker du rundt deilig, krydret kjøttet og gratinerer i ovnen med ost på toppen.

God fredag!

 

Lørdag: Fransk lammegryte

Dette er en skikkelig, god og kraftig gryte med masse kjøtt og mye grønnsaker. En perfekt gryte for norske vintre.

 

Søndag: Hjemmelaget kjøttpudding

Hjemmelaget kjøttpudding kan du gjerne lage til i forveien, så er det bare å legge den i ovnen når du vil.

Til denne kjøttpuddingen kan du gjerne lage en god potetmos. Og det gjør seg også veldig godt med grønne bønner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag:

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Til 4 porsjoner:

500 g brokkoli

2 ss smør

1 stk løk

1 ts paprikapulver

0,5 ts chilipulver

1,5 dl hvitvin eller eplejuice

1,5 dl kremfløte

150 g blåmuggost

2 ss mandelflak

500 g penne

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Til 4 porsjoner:

5 stk poteter

2 stk gulrøtter

1 stk brokkoli

1 dl vann

1,5 dl crème fraîche

300 g laksefilet uten skinn og bein

300 g seifilet

1 stk purreløk

1 ts salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Pannekaker med havre

Sunne pannekaker som danker ut alle andre oppskrifter.

Til 4 porsjoner:

3 dl havregryn, lettkokte

3 dl sammalt hvete

7 dl melk

1 stk squash

5 stk egg

1 ts salt

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk i panne med fløtesaus

Torsk går raskt å lage. Når du skjærer opp potetene i tynne skiver før de kokes, går det også fort. I denne retten finner du også noen deilige, røde pepperkorn. Frykt ikke! Rosépepper er ikke sterke...

Til 4 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk rødløk

1,5 dl kremfløte

1 dl vann

1 ss rosépepper

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Foto Opplysningskontoret for kjøtt/Studio Dreyer-Hensley

Fransk lammegryte

Her er en gryte som er skapt for høsten...

Ingredienser:

1,5 kg fårikålkjøtt

3 ss olje

10 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk, finhakket

2 dl rødvin

1 stk tomatboks

1 bokser tomatbønner

2 stk gulrøtter

1 ts salt

0,5 ts pepper

1 ts timian, tørket

0,5 l vann

1 stk laurbærblad

1 ts sukker, eventuelt

2 stk nepe, delt i fire

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kjøttpudding

Hjemmelaget kjøttpudding er godt og enkelt å lage.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

400 g kjøttdeig av svin

4 dl melk

2 ss potetmel

1 stk egg

1 ts muskat, malt

1 ts ingefær, malt

2 stk løk

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!