Ukemeny med enkel og billig mat

Billig og enkel mat for deg som ikke vil sløse

Denne uka blir både enkel og god.

OPPSKRIFT PÅ  OPPSKRIFT PÅ JORDSKOKKSUPPE: Sjekk! Her har du en fin oppskrift på jordskokksuppe.
OPPSKRIFT PÅ OPPSKRIFT PÅ JORDSKOKKSUPPE: Sjekk! Her har du en fin oppskrift på jordskokksuppe. Foto: Foto: BBCLifestyle
Sist oppdatert

Denne uka får du prøve deg på strata! Det er artig, billig og fin middag for deg som både liker gode ting og ikke vil sløse med penga. Jordskokksuppe er nydelig spise i disse dager. Nedenfor finner du alle oppskriftene!

Mandag: Strata er god strategi

Strata betyr noe sånt som lag, eller lagvis. Og det er nettopp det denne retten er: Lag av brød, og en blanding av spinat, egg og fløte.

Enkel og kul start på uka, synes jeg.

 

Tirsdag: En kake er bedre enn fem

Jeg liker tanke på å lage mange kaker på en gang. Og det er slik denne gode gigakaka ble funnet opp. Bland det som skulle bli mange fiskekaker til en stor røre. Og: Bland i potetene også! De må være i små terninger, ellers blir de ikke kokt ferdig.

Sånn, nå smeller du hele dingsen i stekepanna. C-momentet er å snu den etter 8-10 minutter: Legg en tallerken (opp-ned) på toppen og snu stekepanna. La den skli den i panna og stek til den er ferdig.

Den her spises best med litt aioli eller remulade, synes jeg.

 

Onsdag: Suppe på skokker

Jordskokk har en sånn dyp, fin og varm smak som passer godt på vinterstid. Jordskokken er morsom å lage mat med. Den smaker helt ulikt om du koker, baker eller steker den. Helt underlig.

Uansett: Prøv å lage en god suppe på den. I denne oppskriften finner du både sopp og kyllingbuljong som gjør den skikkelig god.

Til alle flinkisser: Her er oppskriften på hjemmelaget buljong.

 

Torsdag: Røkt middag

Dette er en av mine yndlingsoppskrifter. En av grunnene er nok at dette er en kjapp middag, men som ikke er kjip.

I oppskriften nedenfor er remuladen veldig enkel. Jeg synes den blir vesentlig kulere om du har i noen kapers og ansjos, men det er det ikke alle som setter pris på.

 

Fredag: Pizza på fransk

Franskmennene vet å sette navn på ting. De har et eget navn for "hvit baconpizza", nemlig tarte flambee. Og så har de denne pizzaen med sorte oliven, soltørkede tomater og ansjos.

Jeg tenker på den som litt sommerlig - og det kan være en hyggelig påminnelse om at nå går vi mot lysere tider.

 

Lørdag: Torskenøtt

Denne måten å lage torsk på er så god at den fint kan innta hovedrollen på en lørdag.

Da vil jeg helst servere den med gode hasselbackpoteter og ikke minst en skikkelig god hollandaise.

 

Søndag: Svin på stien

Uka avsluttes med snitzel. Etter jula er det ofte mye billig svinekjøtt å finne i butikkene. Det er ikke dumt å benytte seg av de tilbudene.

 

Ha en smakfull uke!

 

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også