Denne helgen byr vi på en innbakt laks, lammecarre og... verdens beste ovnsbakte kylling!

Det er bare å begynne glede seg!

 

Fredag: Jålete fredag

Lammecarre er litt fancy, fransk ord for lammekoteletter som er trimma.

Denne retten er har litt mange steg, men du kommer til å klare det. Særlig om du tar en titt på videoen her.

 

Lørdag: Når fisken får denne behandlingen...

Den innbakte laksen kommer til å gjøre alle kjempeglade. Du lager først det indre laget av smør, sennep og masse grønne urter. Dette laget legger du mellom to laksefileter.

Og så gjenstår det å kjevle ut butterdeigen, pakke inn fisken og pensle utsiden.

 

Søndag: Verdens beste ovnsbakte kylling

Dette har rukket å bli en klassiker på Klikk.no. Det er den beste oppskriften på ovnsbakt kylling om du vil ha den originale varianten.

Jeg elsker å servere denne sammen med en skikkelig fyldig og vinterlig risotto.

Mandag:

Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott måte å hylle høsten på. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Til 4 porsjoner:

Sjalottløk

12 stk sjalottløk

olje eller smør til steking

1 stk buljongterning

1 klype sukker

Lammecarré

1 kg lammecarré

olivenolje

salt

250 g spinat

150 g kantareller

2 dl kremfløte

200 g bønner, hvite (ferdigkokte)

1 kvast rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Til 4 porsjoner:

800 g laksefilet

salt og pepper

Urtesmør

75 g smør

3 ss sennep

1 potte dill

eventuelt andreurter, som timian, merian, basilikum etc

1 stk sitron, revet skall

Butterdeig

4 pl butterdeig

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!