Ukemeny med oppskrifter

Gjør deg klar for superuke

Du elsker denne maten.

Sist oppdatert

Denne uka byr vi på en superrosa suppe, fyldig sennepssaus, innbakt laks, lammecarre og... bacon!

Det er bare å begynne glede seg!

 

Mandag: Alt blir bedre med gratinert ost...

Vi begynner uka med en fyldig, rykende varm suppe med tomater. Og trikset, som alle elsker, er å ha i noen gode brødbiter med gratinert ost.

 

Tirsdag: Sausen gjør torsken bedre

Sennep er rare greier. Det er sterkt og kraftig, men i det øyeblikket den varmes opp mister den mye av aggressiviteten. Og tilbake er sennepens indre sødme. Den finner du ikke sausen som du serverer til torskestykke.

 

Onsdag: Ukens pasta

Når du lærer å lage pasta fra bunnen kommer du (kanskje) aldri til å gjøre noe annet. Det tar nemlig bare noen minutter. Og det er kjappere enn å lage tørket pasta.

I denne retten er det pasta, asparges  - og bacon. Da vet du at det blir digg!

 

Torsdag: Den kjæsseste suppa!

Rødbetesuppe får den knæsjeste fargen du kan tenke deg. Og de som har greie på det sier at sterke farger er godt for kroppen.

Jeg elsker kombinasjonen av rødbete og chevre. Så her vil jeg smuldre opp litt og drysse over.

 

Fredag: Jålete fredag

Lammecarre er litt fancy, fransk ord for lammekoteletter som er trimma.

Denne retten er har litt mange steg, men du kommer til å klare det. Særlig om du tar en titt på videoen her.

 

Lørdag: Når fisken får denne behandlingen...

Den innbakte laksen kommer til å gjøre alle kjempeglade. Du lager først det indre laget av smør, sennep og masse grønne urter. Dette laget legger du mellom to laksefileter.

Og så gjenstår det å kjevle ut butterdeigen, pakke inn fisken og pensle utsiden.

 

Søndag: Verdens beste ovnsbakte kylling

Dette har rukket å bli en klassiker på Klikk.no. Det er den beste oppskriften på ovnsbakt kylling om du vil ha den originale varianten.

Jeg elsker å servere denne sammen med en skikkelig fyldig og vinterlig risotto.

Denne saken ble første gang publisert 30/11 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også