Her er ukens ukemeny!

Denne uken byr vi på hamburger med eggende innhold, rund kylling og jålete svensk husmannskost. Men først: Mandagsfest!

 

 

Mandag: Velkommen til mandagsfesten!

Vi begynner enkelt. Kok opp couscous og bland den med masse, deilige irrgrønne erter. Erter og couscous er genialt sammen, det tar bare to, tre minutter så er det klare.

Og det blir ikke mindre å glede seg til når chorizo-pølsa kommer på denne mandagsfesten!

 

Tirsdag: Bakt fisk på fløyelsmykt underlag

Det er Håvard Husrem som har lagt inn denne oppskriften. Glimrende og enkel!

Du baker fisk sammen med en masse aromater og serverer på en silkemyk blomkålpuré.

 

Onsdag: Rund kylling

Denne onsdagen vil kylling- og potetmosretten se litt annerledes ut. Nemlig rund!

Det gjør middagen litt mer artig.

 

Torsdag: Torsk og mandler

Skjær potetene i terninger og kok dem møre (det går fort om terningene er små). Skjær også  squashen i små terninger og stek den sammen med løk - ha potetene i panna når de har kokt 7-8 minutter.

Dette smaksetter du med dill, appelsin og mandler. Og da gjenstår det bare å legge stekt torsk på toppen.

 

Fredag: Hamburger med eggende sentrum

Endelig fredag! Og når kvelden har kommet og alt roer seg ned, da er det tid til en skikkelig burger. Med innebygget egg. Du ser her hvordan (i all verde) dette gjøres.

 

Lørdag: Lørdagskoteletter

På lørdag er det grillede koteletter på menyen!

Og de skal serveres med grillede pestopoteter og deilige grønnsaker.

 

Søndag: Jålete, svensk pytt-i-panne

Dette er en luksusvariant av pytt-i-panne, oppkalt etter Hotell Rydberg i Stockholm (som ble bygget ved hjelp av grosserer Abraham Rydberg).

Det er litt poteter i gryta, men jeg ser for at en deilig sopprisotto gjør denne ganske fortreffelig!

 

Ha en skikkelig, god og smakfull uke!

 

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Til 4 porsjoner:

4 dl couscous

3 dl vann

200 g chorizopølse

200 g erter

buljong

2 stk vårløk

olivenolje

2 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Bakt marinert salmalaks med blomkålpurè

Til 4 porsjoner:

800 g salmalaks i porsjonstykker på 200g

1 ss timian, finhakket

1 ss ingefær, finhakket

1 ss chili, finhakket

1 ss gressløk, finhakket

1 ss kapers, finhakket

1 ss sitronsaft, friskpresset

2 ss olivenolje, extra virgin

1,5 dl kremfløte

150 g smør

1 stk blomkål

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kylling med potetmos i rund form

Det er pussig hvor mye som ligger i presentasjonen. Dette er kylling på sitt beste...

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst eller kyllinglår (eller blanding)

Potetmos

8 stk poteter, mellomstore

100 g smør

1 dl melk

Grønnsaker

3 stk sjalottløk

0,5 stk paprika

1 fedd hvitløk

200 g brekkbønner

timian

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Hamburger med egg

En hamburger blir mer interessant med et egg i midten.

Til 1 porsjon:

200 g kjøttdeig

1 stk egg

1 ts salt

2 skiver ost

1 stk hamburgerbrød

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk champignon

2 stk salatblader

2 skiver tomat

Dressing

1 ss sennep

1 ss ketchup

1 ss majones

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Øystein Westlie

Grillede lammekoteletter med pesto og råstekte grønnsaker

Dette er sommermat med skikkelig stor S! Så fargerik og frisk i fargene og nydelige smaker!

Til 4 porsjoner:

4 stk lammekoteletter

0,5 ts salt og nykvernet pepper

0,5 ss olivenolje

Råstekte grønnsaker

8 stk nypoteter

1 stk søtpotet

2 stk gulrøtter

2 ss olivenolje

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Basilikumpesto

4 ss pinjekjerner

1 potte stor pottebasilikum

1,5 dl olivenolje, extra virgin

50 g parmesan, nyrevet

0,5 ts salt og nykvernet pepper

6 dråpe tabasco

0,5 ts sitron, saften av den

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Biff Rydberg

Verdens beste pytt-i-panne. Server med speilegg, pepperrotkrem og syltede rødbeter.

Til 2 porsjoner:

400 g entrecôtei serveringsstykker

4 stk mandelpotetere.l. kokte eller rå

3 stk gulroti skiver

0,5 stk rødløki grove biter

0,5 stk purrei grove biter

1 ts honning, mild

2 ts worchestershiresauseller soyasaus

2 kvast bladpersille

0,25 kvast sitron

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!