Smell sammen fiskeboller i en fei, lag supersmakfulle, indiske kyllinglår og den beste paien du har smakt.

Det er i alle fall min oppfordring denne uka.

Her er ukens ukemeny!

 

Mandag: Stekt kjøtt og pasta

De fleste liker å begynne uka med enkel mat, det er neppe dagen for å lage pastaen selv, selv om det går fortere enn tørr pasta når du kan teknikken.

Den enkle pastaretten lages ved skjære squash i terninger og steke det med salt sideflesk. Dette serveres med pastaen og en masse, deilig nyrevet parmesan.

 

Tirsdag: Hjemmelagde fiskeboller

Jeg kaller det fiskedagen. Og i dag er det fiskeboller på menyen. Du lager dem ved å kjøre fisk (uten ben) i en kjøkkenmaskin sammen med salt, muskat, egg og litt potetmel. Så legger du dem i litt kokvarmt vann med fiskebuljong.

Verre er det ikke.

De serveres med hvit saus og karri, selvsagt. Og dersom du vil at middagen skal være noe litt mer enn helt dagligdags foreslår jeg den beste gulrotsalaten som noensinne er laget.

 

Onsdag: Indisk kylling med linser og karri

Dette er en av de enkleste oppskriftene på "indisk" jeg vet om. Det handler bare om å hakke sammen en masse gode ting: hvitløk, løk, ingefær, chili og blande det med kryddere. Fres i kjelen, ha på vann og så kyllinglårene.

Om du ikke liker sterk chilismak kan du fjerne frøene.

Server gjerne kyllingen med koke linser og karri!

 

Torsdag: Godt stekt fisk med grønne saker

Å steke fisken riktig for best resultat. Det viktigste er egentlig å gjør veldig lite. Bare la fisken ligge, ikke rør den! I alle fall ikke på en stund. Fiskestykket må få nok tid til å danne en stekeskorpe på undersiden. Da slipper den taket i stekepanna og er enkel å snu.

Fisken serveres med reddiker og asparges. Jeg liker aller best å brune smøret før jeg har det på til slutt.

Fredag: Den beste paien

Denne paien er så god at den fortjener å lages på en fredags kveld.

For meg er fredag en dag hvor jeg liker å servere flere ting på bordet. Et slags snacksbord med oliven, ost, skinke, friske grønnsaker, krabbe.... Ja, det varierer.

Men, så må middagen ha et midtpunkt. Denne fredagen blir det ostepaien. Prøv å få tak i en god comté, den egner seg ypperlig til denne paien.

Lørdag: Fårikål på ny, grønn måte

Det er fårikåltid.

Og jeg har laget fårikål som ingen andre har gjort det før.

Den blir grønn.

Og god.

Jeg lover.

Her ser du en kjapp video av hvordan det gjøres.

Søndag: Karbonadesøndag

Søndagsmiddag med karbonader?

Ja, takk. Det høres suverent ut. Særlig når de serveres med erteremulade.

 

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

 

Ha en velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Pasta med stekt kjøtt

Til 4 porsjoner:

200 g salt sideflesk

1 stk purre

2 stk hvitløksfedd

1 stk squash

muskat

pepper, svart

1 dl fløte

1 dl revet parmesan

400 g pasta

smør og olje til steking

1 sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Fiskeboller

Fiskebollene lager du selv. Med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

1 kg fiskefilet, gjerne torsk, sei eller annet

1 ss salt

1 ts muskat

pepper

1 ts potetmel

1 stk egg

4 dl melk

1 stk fiskebuljongterninger

vann

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Ingredienser:

2 stk kyllinglår

2 stk løk

4 fedd hvitløk

olje til pensling

2 cm ingefær

1 ss kuminfrø (spisskummen)

1 ts gurkemeie

1 ts korianderpulver

1 ss karri

1 stk rød chili

4 dl vann

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Stekt fisk med asparges og reddiker

Fisken blir perfekt om du steker fisken på høy varme. Og husk å ta den ut av kjøleskapet før du begynner.

Til 4 porsjoner:

800 g torskefilet

10 stk reddik

20 stk mini asparges

1 neve cashewnøtter

3 dl basmatiris

3 ss timian

olje/smør til steking

4 ss smør (smeltes og helles over til slutt)

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Pai med ost

Pai med ost er så godt når du bruker riktig ost. Finner du comte er din lykke gjort.

Til 4 porsjoner:

Bunnen (som også kan lages av ferdig butterdeig)

135 g smør, romtemperert

250 g hvetemel

5 cl vann

1 ts salt

Fyllet

200 g revet ost, helst comté

3 stk purreløk

2,5 dl melk

2,5 dl kremfløte

15 g mel

3 stk egg

salt og nykvernet pepper

muskat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Den nye fårikålen

Dette er den nye, moderne fårikålen.

Til 4 porsjoner:

2 kg fårikålkjøtt

250 g poteter, kokfaste

3 stk gulrøtter

1 stk persillerot

1 stk sellerirot

2 ss pepperkorn

salt

persille

1 stk hodekål

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!