Her er ukens ukemeny.

Har du lyst på en skikkelig billig meny, en som koster 500 kroner for ei uke for fire personer? Vel, da kan du hente handlelista her.

Denne uken byr blant annet på fyldig blomkålsuppe, en nydelig neste-lasagne og kanskje det deiligste av alt: Lammelår!

 

Mandag: Fin og fyldig mandag

Vi begynner uka med en fin og fyldig blomkålsuppe. Det som er avgjørende er to ting: konsistensen og tilbehøret. Jeg liker å lage den tykk først, og så justere forsiktig.

Jeg liker den skikkelig tykk.

Tilbehøret kan være en masse forskjellig. Jeg liker krutonger, bacon og masse gressløk.

 

Tirsdag: Dypp i sennep, så i urter...

Torsk med verdens kjappeste tilbehør, couscous, er super tirsdagsmat. Dypp torskebiter først i sennep så i urteblandingen før du baker det i ovnen.

Couscousen blir god når du blander inn gulrot og vårløk.

 

Onsdag: Nesten lasagne

Denne deilige retten er ikke helt ulik den famøse lasagnen jeg pleier å lage. En hel panne med deilig kjøtt i tomatsaus og ost - det er ikke mange som klarer å takke nei til det!

 

Torsdag: Fisk med brennende kjærlighet

Denne oppskriften ble opprinnelig laget i en serie med matretter på 20 minutter. Vi lagde til og med en video - ta en titt her!

 

Fredag: TV-mat

Empanadas er innbakte godbiter med kjøttdeig, lunt og fint krydret og gjerne servert med smeltet ost.

De er som skreddersydd for fredagenes TV-kvelder!

 

Lørdag: Hamburger med innebygget hemmelighet

Den ultimate burgeren er breddfull med godsaker og serveres selvsagt på klassisk vis med pommes frites. Det kan du selvsagt droppe om du synes det blir vanskelig med frityr (og det er det jo...). Så, prøv gjerne de kule duchesse-potetene!

Video av den kule burgeren kan vi også by på!

Søndag: Det flotteste høsten har å by på

Uka avsluttes med en klassisk lammestek. Tiden er inne for å fråtse i det beste høsten har å by på. Veldig, veldig høyt på den lista finner du lammestek.

Oppskriften finner du nedenfor (tatt gjerne en titt på videoen også!)

 

Ha en smakfull uke!

 

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Torsk med urter og couscous

Til 4 porsjoner:

700 g torskefilet

2 ts dijonsennep

1 ts salt

pepper, kvernet

1 kvast timian

1 neve basilikum

Couscous

2 stk gulrøtter

1 stk vårløk

1 ss olivenolje

0,5 ts salt

pepper, kvernet

4 dl couscous

4 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Linnea press

Ovnsbakt pasta med tomat og mozzarella

Denne retten med pasta, mozzarella og tomat bakes i ovnen. Litt rødvinssmak i sausen gjør susen.

Til 4 porsjoner:

400 g kjøttdeig

1 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1 stk chili, rød

2 ss olivenolje

3 bokser tomater, hakkede

1 dl vann

1 potte basilikum

1 ss rødvinseddik

1,5 ts salt

1 ts pepper

400 g pasta, penne

3 dl parmesan, nyrevet

2 stk mozzarella

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Ørret med potetmos (brennende kjærlighet)

Denne retten lager du på femten minutter. Men pass på: Du kan bli avhengig.

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

750 g poteter

150 g smør

2 stk gulrøtter

1 stk eple

0,5 stk sitron

2 ts sukker

400 g ørret filet (eller laksefilet)

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

BBCLifestyle

Den ultimate burgeren

Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.

Til 4 porsjoner:

2 stk andebryst

2 ss vacherin ost, eller brie, camenbert

2 stk sjalottløk, store

1 ss smør

250 g kantareller

2 stk burgerbrød av brioche, eller vanlig burgerbrød

Til potetene

frityrolje

2 stk store poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Til 4 porsjoner:

1 stk lammelår

0,5 potte rosmarin, frisk

2 stk hvitløk

2 stk sellerirøtter

200 g smør

1 kg poteter

olje

4 dl rødvin

2 ts sukker

1 ts maisenna

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!