Ukemenyen for denne uken byr på fiskesuppe, den beste sausen til lam, en lang, lang lørdag og kebab på søndag.

 

Her er ukens ukemeny!

 

 

Mandag: Raskeste middagen med røde pølser

Den enkleste middagen er det kjekt å ha på mandager. Kok opp litt mindre vann enn couscous, la det svelle, vend inn friske, fine grønnsaker og stekt chorizo.

Maten er klar.

Tid?

Tror du klarer det på under 10 minutter. Husk at du er flink.

 

Tirsdag: Hurtigruta byr på seg selv

Dette er skikkelig tirsdagsmat! Denne dagen kunne like gjerne kalles fiskesuppedagen, spør du meg.

Noen ganger det er deilig å spise en hvitløksbaguette til: Skjær dyppe snitt på skrå, og ha i hvitløkssmør før du pakker det inn i folie og steker i ovnene (oppskrift her.)

 

 

Onsdag: Du skal riste og riste...

Lammekoteletter er litt for fint til å spise til hverdags. Nettopp derfor gjør vi det denne uken. Fordi vi fortjener det.

Sausen til kotelettene er nydelig: Skrell hvitløken (på en smart måte), rist dem i en tørr stekepanne i 10-12 minutter og kjør dem sammen med olje, rosmarin, mynte og rødvinseddik med en stavmikser.

Server det gjerne med  bakte poteter.

 

Torsdag: Ikke bare dill med torsk

Jeg har blitt glad i denne oppskriften. Det handler om å servere stekt torsk på fine terninger stekt squash, dill, sjalottløk og mandler.

Enkelt og elegant.

Fredag: Den beste kyllingen

Dette er intet mindre enn den perfekte oppskriften på ovnsbakt kylling. Du kan lete i dagevis, men det blir ikke bedre enn denne.

Følg oppskriften til punkt og prikke, så kommer det en herlig, helstekt kylling ut i andre enden. Ikke er det vrient, og ikke tar det mye tid heller.

Server den gjerne med den gode sjyen som havner i formen - og for eksempel en superb bulgursalat med masse mynte.

 

Lørdag: Lang lørdag

Denne retten ble til i en crockpot. Du kan lage den i ovnen også, uten problem.

Kjøttet blir så mørt at du kan spise det med skje (faktisk talt).

Jeg liker å lage en diger salat for å gjøre det litt friskere. For eksempel en med grønne bønner og poteter.

Søndag: Kebab er godt på en søndag

Lammekebaben avslutter denne nydelig matuka.

Du lager det ved å klemme kjøttdeigen på spyd og legge dem øverst i ovnen under et glovarmt grillelement. Snu underveis så de ikke svir seg. Dette går fort!

 

Ha en velsmakende uke!

 

Mandag:

Erik Hannemann

Couscous med chorizo

Det blir ikke raskere middagsmat enn med couscous. I denne varianten får du også litt chorizo og erter.

Til 4 porsjoner:

4 dl couscous

3 dl vann

200 g chorizopølse

200 g erter

buljong

2 stk vårløk

olivenolje

2 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Panopticon

Hurtigrutas fiskesuppe

Fiskesuppe du blir glad i.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

1 fedd hvitløk

2 ss smør

1,5 l kraft

3 dl hvitvin, tørr

3 dl fløte

2 ss maisenna

salt

pepper

sitronsaft

sukker

eddik

2 stk gulrot

2 skiver sellerirot

0,5 stk fennikel

0,5 stk purre

500 g fisk

100 g reker, pillede

100 g blåskjell

gressløk

Fiskekraft

1 kg fisk

1 stk løk

0,5 stk purre

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1,5 l vann

1 ts salt

1 stk laurbærblad

4 stk pepperkorn

1 ts timian

Blåskjell

0,5 stk løk

1 fedd hvitløk

olje

1 dl hvitvin

0,5 kg blåskjell

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Lammekoteletter med nydelig saus og ertepuré

Til 4 porsjoner:

8 stk lammekoteletter

salt og nykvernet pepper

Saus

1 stk hvitløk

1 ss rødvinseddik

1,5 dl olivenolje

1 kvast rosmarin, frisk

1 kvast mynte, frisk

salt og nykvernet pepper

Ertepuré

150 g erter

4 ss creme fraiche

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Kokte oksekjaker i tomat

I denne oppskriften kan du bruke crock-pot, men det går fint å lage den i ovnen også.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt

5 stk champignon

1 stk løk

3 ss kjøttbuljong

3 stk tomatboks

4 ss balsamicoeddik

1 dl sorte oliven, stenfrie

1 stk hvitløk

1 kvast rosmarin

2 ss kapers

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Farsen

600 g lammekjøtt uten ben, kvernet. Eller vanlig kjøttdeig

1 stk løk hakket

2 stk hvitløksfedd

1 stk egg

2 ss tomatpuré

2 ts paprikapulver

3 ss vann

1 dl persille hakket

1,5 ts salt

0,5 ts pepper

olivenolje, til pensling

Mynteyoghurt

4 dl matyoghurt

2 stk hvitløksfedd

2 ss mynte, frisk, hakket

2 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

Varm bulgursalat med aprikoser

1,5 dl bulgur

3 dl vann

1 stk grønnsaksbuljong

1 bokser kikerter

100 g aprikos, tørkede

2 stk hvitløksfedd

1 ss spisskummenfrø

1 ss olivenolje

0,5 stk sitronskall

3 ss koriander, frisk, hakket

0,5 ts salt

3 dråpe tabasco

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!