Endelig en ny, frisk uke!

Denne uken finner du flere kjenningen på menyen, og kanskje noen nye. Kanskje får du tid til å plukke litt sopp i løpet av uken og da kan du glede deg til en herlig soppstuing til lørdagens biff!

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Straks spagetti

Den første dagen i uka vil du ha noen enkelt. Prøv denne spagettiretten med kylling, hvitløk og paprika. Den er kjapp, sunn og veldig enkel.

Dropper du kyllingfileten kan du føle deg som en del av verdensfellesskapet #meatlessmonday - alle de som ikke spiser kjøtt på mandager.

Tirsdag: Sellerirotremulade som du lager på 45 sekunder

Denne enkle retten blir du fort glad i. Du begynner med å lage remuladen. Gjør det enkelt! Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser. (Alle som har oppdaget og liker ansjosen, hiv en oppi!).

Så vender du fyrstikkstore biter av sellerirot inn i remuladen. På toppen av remuladen legger du fine skiver av røkt (eller gravet) laks.

Onsdag: Thaisuppe

Den nydelige thaisuppa fortsetter å vinne terreng her i landet. Alle som har smakt den, vil lage den igjen. Og det kan man jo godt forstå.

Ikke vær redd for å bruke flere grønnsaker i denne suppa. Kutt dem små og tynne (julienne, som størrelsen heter) og la dem koke med i noen minutter. Gulrot, selleri, stangselleri og persillerot er noen forslag - du kommer sikkert på flere.

Torsdag: Rosa og grønn

Om du ikke vil lage sushi (som faktisk ikke er så vrient) er dette en artig og enkel måte å lage asiatiske smaker på. Ris, spinat og god laks med hvitløk, honning, soya og lime.

Fredag: Fransk pizza

Pizza er en fredagsklassiker. Denne franske varianten ligner til forveksling på en vanlig pizza. Men, et trent matøye vet at det er en pissaladière, pizza på fransk. Og det betyr at pizzaen er full av oliven og tomat, samt ansjos - om du tør.

Lørdag: Biff og sopp

Det er sopptid! Og for alle som kommer seg ut i skogen, så vet vi at her er det plenty med piggsopp, kantarell og til og med steinsopp om du er litt heldig.

Vi som ikke finner noe får heller kjøpe i butikken. Og soppstuing er nydelig å spise til biff.

Til biffen foreslår jeg hasselbackpoteter - av ypperste klasse.

Søndag: Den beste snitzelen

Dette er en herlig svinesnitzel, garantert bedre enn noen annen du har smakt.

Jeg sier det fordi jeg har prøvd mange og ingen er som denne. Se hvordan den lages i denne videoen.

Og med denne maten håper jeg du får en smakfull uke!

Mandag:

Øystein Westlie

Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Denne middagen er helt perfekt for ungene i huset å lage.

Til 4 porsjoner:

4 ss olivenolje

400 g kyllingfilet

salt og pepper

400 g pasta spagetti eller tagliatelle

4 fedd hvitløk

1 stk paprika, rød

gressløk

parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

 

Tirsdag:

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Clotilde Dusoulier

Pissaladière

Dette har ikke blitt en verdenshit for ingenting.

Til 4 porsjoner:

4 skiver butterdeig

8 stk løk

2,5 dl tomatsaus

16 stk sorte oliven, stenfrie

4 stk soltørkede tomater

8 stk ansjosfilet

pepper og urter som rosmarin, oregano og timian

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Biff med soppstuing

Med litt sopp blir biffen enda bedre.

Ingredienser:

200 g kantareller

2 ss smør

1,5 dl fløte

2 skiver entrecôte, ca 200 gram pr stk

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Svinesnitzel

Svinesnitzel med en veldig, veldig sprø overflate - det blir ikke bedre enn med denne oppskriften.

Til 4 porsjoner:

Snitzel

4 skiver flatbiff

salt og nykvernet pepper

1 stk egg

4 ss hvetemel

4 ss griljermel

2 dl cornflakes

olje

Remulade

1 stk egg

1,5 dl solsikkeolje

2 ss kapers

1 ts sennep

8 stk sylteagurk

urter, friske

Smørdampede grønnsaker

2 stk gulrøtter

2 stilk stangselleri

0,5 stk brokkoli

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!