Endelig er hverdagene tilbake!

Og det feirer vi med en god og velsmakende ukemeny!

Du får et gjensmak med tabbouleh, lage en diger fiskekake og smake på en nydelig italiensk pasta. Bare å glede seg!

Mandag: Tabbouleh

Den friskeste starten på uka får du med mynte! Av alle urtene er det denne som gir meg den beste følelsen av å spise noe friskt og energigivende.

Tabbouleh er er også kjapt å lage: Kok bulgur (tar ti minutter og fåes i flere og flere butikker!) og vend inn agurk, vårløk og tomater. Og så er det dressingen av hvitløk, sitron og olivenolje samt de friske urtene som løfter denne opp til pallplassering.

Du kan gjerne steke et stykke fisk til, men det er strengt tatt ikke nødvendig.

Tirsdag: Gigantisk fiskekake

Du trenger ikke lage mange fiskekaker. Om du ikke vil. Det holder med en.

Det er akkurat den samme blandingen: torsk, røkelaks, egg, hvetemel, poteter, erter og estragon. Så, isteden for å lage mange, små fiskekaker, heller du hele røra i en stekepanne og steker den i 7-8 minutter på den ene siden før du snur den og steker litt til på andre siden.

Server den gjerne med en super remulade.

Onsdag: Kyllling med honning og vårløk

Kyllingklubber er fin som hverdagsmiddag. Faktisk er det en fin og rimelig råvare som smaker mer enn et kyllingbryst.

I denne retten er det honning. Og det blir veldig godt sammen med soyasausen som du vender inn i risen.

Torsdag: Italiensk pasta

Pasta vongole er en herlig og enkel rett.

Mesteparten handler om taiming - pasta og skjell må være ferdig på samme tid. Og husk at du kan bruke hjerteskjell og til og med blåskjell. Metoden er helt lik.

Fredag: Empanadas

Fredag er hele Norges meksikanske dag. Den ble som kjent innført med tacokits for noen år siden. Prøv gjerne å lage tacoen bedre ved å lage det fra skrætsj.

Ellers er faktisk mitt forslag å lage gode empanadas. Det er altså krydret "tacokjøttdeig" som bakes inn i deig og gratineres i ovnen. Det er enklere å lage enn det høres ut som.

Lørdag: Laks foriana

Laks på lørdag? Du tenker kanskje at det føles litt hverdagslig? Vel, ikke med dette tilbehøret. Det kalles foriana og lages med valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner.

Dette nydelige tilbehøret er fabelaktig godt, og gjøre seg godt sammen med for eksempel en fin potetmos.

Er det mange som skal spise kan du også forsøke deg på lage den i ovnen, med lange fileter og foriana på toppen.

Søndag: Oksekjaker

Uka avsluttes med en deilig, langkokt sak. Her blir kjøttet så mørt at det nesten ikke er til å tro hvor seig det var da du begynte.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Til 4 porsjoner:

150 g bulgur

0,5 stk agurk

2 stk vårløk eller en halv gul løk

10 stk cherrytomat

1 kvast mynte

1 kvast persille

salt

Dressing

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Gigantisk fiskekake

Når du ikke vil lage mange fiskekaker så lager du denne. Ja, det holder med en fiskekake.

Til 4 porsjoner:

600 g torskefilet

150 g røkelaks

2 stk egg

smør

estragon

1 fedd hvitløk

100 g erter

500 g poteter

1 ss hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kylling med vårløk

Dette er skikkelig hverdagsmat som det smaker godt av. Kylling med vårløk, nøtter og honning er middagen som redder deg fra kjedelighetens store gap.

Til 4 porsjoner:

10 stk kyllingklubber

2 ss olje

1 ss honning

10 stk vårløk

1 neve mandler

salt og nykvernet pepper

4 dl basmatiris

2 ss soyasaus

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Pasta vongole

Pasta vongole lager du enklest på denne måten.

Til 2 porsjoner:

300 g pasta

200 g skjell

3 ss persille, finhakket

olivenolje

1 dl hvitvin, tørr

1 fedd hvitløk, presset

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Foriana - saus til laks, pasta og svinekoteletter

Foriana er en saus eller topping som kan brukes til laks, pasta, bruschetta og svinekoteletter. Enkelt å lage og sausen blir en venn for livet.

Til 4 porsjoner:

Foriana

1 dl valnøtter

1 dl pinjekjerner

8 fedd hvitløk

2 ss oregano tørket

3 ss rosiner (mørke eller lyse)

4 ss olivenolje

Laks

800 g laksefilet

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Kokte oksekjaker i tomat

I denne oppskriften kan du bruke crock-pot, men det går fint å lage den i ovnen også.

Til 4 porsjoner:

1 kg oksekjøtt

5 stk champignon

1 stk løk

3 ss kjøttbuljong

3 stk tomatboks

4 ss balsamicoeddik

1 dl sorte oliven, stenfrie

1 stk hvitløk

1 kvast rosmarin

2 ss kapers

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!